dinsdag 19 januari 2010

Keukenkraan functionele blikvanger

Een keukenkraan wordt intensief gebruikt: dagelijks gemiddeld negentien keer met een waterverbruik van ongeveer zestien liter. Dat betekent dat niet alleen het design een criterium is om tot aankoop over te gaan.
Bij het vullen van de waterkoker of het koffiezetapparaat, als je je handen wast, groente en fruit schoonmaakt, een emmer vult of de afwas doet. De kraan wordt vaker gebruikt dan in eerste instantie misschien lijkt. Het is dan ook verstandig om voor duurzaamheid te kiezen. Het oog wil natuurlijk ook wat. De ideale keukenkraan is dan ook een combinatie van design en functie. Hij moet de blikvanger van je keuken zijn en uiteraard heel gemakkelijk zijn in het gebruik. In het algemeen geldt: hoe duurder de kraan, hoe beter de kwaliteit en hoe langer de garantie. Kwaliteit staat of valt met het materiaalgebruik. De meeste kranen zijn gemaakt van messing. Hierop wordt een beschermende nikkellaag aangebracht waarna de kraan zijn uiteindelijke finish krijgt. Meestal is dat glanzend of mat chroom. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere finish, bijvoorbeeld koper, zilver, goud of matgeborsteld staal. Liever wit, zwart of brandweerrood? Technische innovaties maken ook deze kleuren mogelijk. Lees meer