donderdag 11 februari 2010

Woontrends uit Keulen

door Monique van der Reijden & Priscilla de Putter
De eerste signalen voor een optimistisch toekomstbeeld zijn bevestigd tijdens IMM Cologne, de internationale woonbeurs die van 19 tot en met 24 januari heeft plaatsgevonden. Designers en vooraanstaande bedrijven presenteerden, zoals ieder jaar, hun nieuwste ontwerpen. Het meest opbeurende teken was de terugkeer van KLEUR in het interieur, met in de hoofdrol geel, blauw en groen (van fel tot pastel). Als reactie op het donkere economische klimaat zien we dat het binnen aan het ‘opklaren’ is, met een gezellige en open sfeer in huis als resultaat.
Het nieuwe interieur ziet er ‘ouderwets’ rommelig, informeel en praktisch uit; de woonkamer als strakke ’showroom’ is verleden tijd. RELAX! Is het nieuwe mantra voor in huis. Dit signalement vertaalt zich in een parade aan comfortabele RELAXFAUTEUILS en PLOFBANKEN van soepel leer en prachtige wollen stoffen. Aan de eettafel is de kuipstoel favoriet, met aandacht voor zitcomfort zodat de stoel ook als ‘werkstoel’ te gebruiken is. De computer staat steeds vaker beneden en de behoefte aan een klein maar fijn bureau voor in de huiskamer is daarom groot. Een ware come back van het functionele maar stijlvolle bureau kon derhalve niet uitblijven. De MUST HAVE voor 2010 is dan ook de ‘ouderwetse’ SECRETAIRE in een nieuw jasje!
Lees meer  Beeld: Gespot op de beurs in Keulen: vilten krukje ‘Handle’ in allerlei kleuren en verschillende hoogtes. Ontworpen door Fernando Brizio voor TemaHome. Breng kleur in je interieur!