dinsdag 17 augustus 2010

Hortensia is hot

snijhortensia_02_10cm In de nazomer is het vaak heerlijk weer en kunnen we buiten nog volop genieten. In veel tuinen staan hortensia’s volop in bloei. De romantische en landelijke uitstraling van deze bloemen kun je ook prima in huis halen. Juist vanwege hun imposante bloemen hebben een paar snijhortensia’s binnen al een groot effect. En… de hortensia is hot! Vanaf augustus zijn er hortensia’s in warme kleuren verkrijgbaar bij bloemisten. Tot november is zo een warme nazomer gegarandeerd!

Seizoensbloem
De nazomer is hét seizoen voor de hortensia met warme tinten. De bloemen zijn er in prachtige kleuren als blauw, roze, groen, donkerrood/paars en met bijzondere kleurschakeringen. Tot november zijn de ‘warme’ hortensia’s volop verkrijgbaar bij bloemisten.

Verrassend
Hortensia’s hebben een lange en stevige steel waardoor de bloem makkelijk toe te passen is. Bijvoorbeeld in een hoge, smalle vaas. Een natuurlijk effect krijg je door er een paar takjes uit de tuin aan toe te voegen. Wanneer je de stelen van hortensia’s extra kort afsnijdt, zorg je voor een verrassend effect.

Minimale verzorging
Met minimale verzorging geniet je verrassend lang van hortensia’s. Snij de stelen schuin af en voeg een scheutje snijbloemenvoedsel toe aan het water. Wanneer je de vaas niet in de volle zon zet, kunnen hortensia’s wel twee weken lang bloeien.

Kijk voor meer informatie, tips en inspiratie op www.hydrangeaworld.com