dinsdag 21 september 2010

Bouwval Gezocht

‘Bouwval Gezocht is een woonprogramma van RTL4. In het programma volgen we amateur klussers die bezig zijn met één van hun eerste renovatieprojecten. site23_20081007104123_1_logo_rtl4_wDe deelnemers kunnen een koppel zijn of een vriendengroep die de uitdaging aandurven. Het pand wordt aangekocht en in korte tijd verbouwd.  Na een intensieve verbouwing taxeren drie deskundigen het pand en wordt de meerwaarde bepaald. Mochten ze het pand in de toekomst verkopen dan weten ze of de intensieve verbouwing zijn vruchten heeft afgeworpen. De kijker is getuige van het vaak stressvolle verbouwingsproces en ziet precies wat er nodig is om de waarde van een huis te laten stijgen. De verbouwing zal gemiddeld 3 maanden duren.

Ze worden bijgestaan door een bouwkundige, die rechtmatig advies geeft om de overwaarde van het pand te vergroten en over de begroting. Maar volgen ze dit advies op? Kunnen ze hun persoonlijke smaak uitbannen, praktische beslissingen maken en kunnen ze de spanningen aan? Welke investering levert uiteindelijk een grotere overwaarde op? Aan het einde van het programma wordt het pand getaxeerd door 3 onafhankelijke makelaars uit de regio. Heeft inzet en moeite van de deelnemers geloond? Met het maken van de juiste investering en keuzes kunnen de deelnemers zich rijk klussen!

Heb jij net een nieuw huis gekocht en sta je aan het begin van van een verbouwing? Ben jij benieuwd of jij ook een grote waardestijging kan realiseren? Geef je dan nu op voor Bouwval Gezocht!