donderdag 30 september 2010

Uitreiking Sanoma Woon Awards

Lidewij Edelkoort wint Oeuvre Award 2010

7177b7eedbba65c335c8be4b5357d5d5 Hoofddorp, 30 september 2010 Onder luid applaus kreeg Lidewij Edelkoort gisteravond op het Sanoma Woon Awards Gala de Oeuvreprijs 2010 uitgereikt. Beste Woonprofessional werd Thomas Eyck en tot Beste Woonproduct is uitgeroepen Raimond, een indrukwekkende lamp van Raimond Puts voor Moooi. Nijhof Baarn en Ikea zijn door het publiek verkozen tot Beste Woonwinkels.

Pot Interieur kreeg een award voor Beste Wooncampagne. Basiclabel.nl werd uitgeroepen tot Beste Woonwebshop. Beste Stand Woonbeurs Amsterdam werd Nils Homestore en Maarten Kolk en Guus Kusters kregen de award voor Jong Designtalent 2010. 

Oeuvreprijs

Vanwege haar grote verdienste voor de Nederlandse woonwereld werd de Oeuvreprijs dit jaar toegekend aan trendforecaster Lidewij Edelkoort. Talloze bedrijven in de woonwereld baseren hun collecties op haar prognoses, aldus de jury. Het verleden wijst uit dat ze het steeds weer bij het rechte eind heeft. En met passie gaf ze vorm aan de Design Academy Eindhoven. Dankzij haar bemoeienis staat de opleiding wereldwijd op de kaart.

Beste Campagne
De presentatie is dusdanig bijzonder dat de merken er zelf een puntje aan kunnen zuigen, oordeelt de jury over de Beste Campagne van Pot Interieur. Pot, ver weg de mooiste. Met die slogan accentueert de woonwinkel in Zeeland niet alleen de ligging, maar ook het bijzondere karakter van het assortiment. In de campagne staan merken centraal. Ze worden op een speelse manier voor het voetlicht gebracht. Zo is een bank van Montis geplaatst bij de Zeelandbrug. De beelden zijn verrassend en prikkelend. De campagne is door Pot zelf ontwikkeld.

Echt vernieuwend
Indrukwekkend en echt vernieuwend noemt de jury de lamp Raimond van Raimond Puts en online woonshop Basiclabel.nl wordt bestempeld als een heel functionele webwinkel met een stijlvolle presentatie. Thomas Eyck wordt geroemd om zijn bijzondere werkwijze waardoor het ambacht een nieuwe plek in de maatschappij krijgt. En net als vorig jaar valt dit jaar opnieuw een tweetal in de prijzen. Maarten Kolk en Guus Kusters, die samenwerken onder de naam MKGK, werden vanwege hun natuurbewuste, originele aanpak uitgeroepen tot Jong Designtalent. De stand van Nils Homestore op de Woonbeurs Amsterdam wordt door de jury een stand met internationale allure genoemd.

Beste Woonwinkels
De Beste Woonwinkels werden gekozen door de consument. Nijhof Baarn wordt door het publiek gezien als een gezellige en prettige winkel, heeft deskundig personeel, is zeer goed bereikbaar, heeft een goede service, is inspirerend en er is een groot aanbod van producten en merken. Ikea scoort op locatie, prijs/kwaliteit verhouding en korte levertijd. En ook over de service, de informatie, de mooie ontwerpen en de mate van inspireren zijn de bezoekers zeer te spreken.

Feestelijk gala
De Sanoma Woon Awards zijn gisteravond - onder applaus van vele grote namen in de woonwereld - uitgereikt tijdens een feestelijk gala, gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz, bij Sanoma Uitgevers in Hoofddorp. 

Alle informatie is terug te vinden op de site van de Sanoma Woon Awards 2010. Inclusief het volledige juryrapport.