woensdag 15 september 2010

WoodLight (Design: Alain Monnens)


MOOD_WDL_woodlight_walnut_keuken_2Hout is één van de basismaterialen binnen de Wildspirit collectie. Voor verlichting echter een niet zo voor de hand liggende keuze. Met WoodLight is een ‘warm’ armatuur gecreëerd dat in uiteenlopende woonstijlen toegepast kan worden; van strak modern tot het nieuwe klassiek. Maar met name ook heel fraai in kantoren, hotels, restaurants en andere projecten.

Wildspirit is een jong en hip merk uit België. De collectie is in alle opzichten verfrissend. De innovatieve vormgeving intrigeert, veel items zijn multifunctioneel toepasbaar en er is bijzonder veel aandacht besteed aan details en afwerking. Voor de kleinmeubelen, lampen en woonaccessoires tekenen o.a. ontwerpers uit België, Nederland en Spanje.
Wildspirit: signature pieces met een twist.

 Designer Alain Monnens (1969, België) heeft zich gespecialiseerd in verlichting. Zijn ontwerpen zijn het resultaat van een no-nonsense, pure ontwerpstijl waarbij de kunst van het weglaten essentieel is. Voor hem dus geen onnodige tierelantijnen, maar juist geïntegreerde oplossingen. Monnens won al diverse designprijzen, waaronder het Henry Van de Velde Label en enkele Red Dot Design Awards.

www.wildspirit.be