woensdag 8 september 2010

Woonbeurs Amsterdam 2010; het nieuwste op woongebied

In september gaat het nieuwe woonseizoen van start met de achttiende editie van de Woonbeurs Amsterdam. Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober staat de Amsterdam RAI in het teken van binnen- en buitenwonen in alle stijlen. Ruim driehonderd vooraanstaande woonprofessionals delen hun expertise met woonliefhebbers. Negen dagen wervelend woonadvies voor ieder budget onder één dak.

Campagnebeeld_Woonbeurs_2010

Het nieuwste op woongebied is dit najaar op de Woonbeurs Amsterdam aanwezig. Met onder andere Auping, BENCH, Bert Plantagie, Cerdic, Co van der Horst, Duravit, Faber, Gamma, Gezu, Grando Keukens, Het Arsenaal, Ikea, Koninklijke Auping, Leolux, Melitta, Miele, Neef Louis Design, Onel Windowdressing, Poggenpohl, Riverdale, Rolf Benz, Sittingimage, Vitra, Volvo Cars Nederland en het Woonstation.

Compleet aanbod en primeurs

Op hét woonevent van en voor Nederland wordt een compleet aanbod gepresenteerd waarin alle woonbranches vertegenwoordigd zijn.

De badkamerbranche profileert zich duidelijk zichtbaar op de beurs. Onder meer Koninklijke Mosa, Koninklijke Sphinx, Geberit, Duravit en Grohe laten de nieuwste badkamertrends zien. De 'badkamer - nieuwe stijl - is een homespa, waar mensen samen genieten of zich juist alleen terugtrekken uit de hectiek van alle dag.

Zoals elk jaar zijn er volop meubels op de Woonbeurs Amsterdam aanwezig. Leolux presenteert onder andere de eyecatchers bank Morena en bank Copparo. De Nederlandse fabrikant BENCH toont o.a. een range basis-banken onder de naam Spirits. Een concept waarbij verschillende maten, comforttypen, armvormen en pootjes gecombineerd kunnen worden. Vitra introduceert het nieuwe zitten met Chairless. Deze zitgordel werd ontdekt door de Chileense architect Alejandro Aravena. In samenwerking met Vitra heeft hij Chairless verder ontwikkeld.

In 2010 presenteert interieurontwerper Jan des Bouvrie zijn nieuwste collectie op de beurs. Zowel met zijn partners in het Arsenaal huis als met zijn collectie voor Gamma is hij aanwezig. In het Arsenaal huis worden diverse Nederlandse primeurs getoond, waaronder de nieuwste keuken van Bulthaup en de aluminium buitenshutters van StyleShutters.

Designer Paul Linse is verantwoordelijk voor het ontwerp van twee nieuwe bedden in de Royal Class collectie van Swiss Sense. Qua look zijn de bedden stedelijk en ambitieus. Het resultaat is de ‘gouden’ boxspring (Royal Class 447), die perfect aansluit bij de boudoirachtige trend en het andere model (Royal Class 448), het stoer, lederen bed met ambachtelijke stiksels.

Melitta, al meer dan 100 jaar dé koffie bereidingsspecialist, demonstreert de Caffeo Lattea, een espressoapparaat met melkopschuimdouche. De volautomatische machine maalt niet alleen zelf de koffiebonen, maar beschikt ook over een melkopschuimdouche die melkpoedertjes omvormt tot een opgeschuimde melklaag.