woensdag 15 september 2010

Zelf repareren belangrijker dan goed kunnen koken

Liever een niet-lekkende keukenkraan dan een uitstekend gelukte ovenschotel. Meer dan 80 procent van de vrouwen vindt het belangrijker zelf kleine reparaties te kunnen uitvoeren dan goed te kunnen koken (75 procent) of een perfect huishouden te voeren (46 procent).

Dat blijkt uit onderzoek* van bouwmarktketen Hornbach, die bovendien van één op de vier Nederlandse vrouwen een belangrijke boodschap meekreeg: bouwmarkten mogen best wat vrouwvriendelijker. Hoe de vrouwvriendelijkheid omhoog gaat, weten ze ook: advies van vakmensen en interieurstylisten.

hornbach_desktop_watw_familie_800x600 

Geen bloemetjesgereedschap of roze handschoenen
Om duidelijk te maken dat Hornbach vrouwen als volwaardige klussers ziet, start de bouwmarkt deze week de campagne Women at Work. “Dus bij ons vind je geen bloemetjesgereedschap of roze werkhandschoenen”, benadrukt directeur Evert de Goede. “De échte klusvrouw gebruikt het échte materiaal. En zij maakt projecten af, hoe groot die soms ook zijn. Van het leggen van tapijt en betegelen van vloeren tot het stuken van muren. Daarom vonden wij het hoog tijd voor een ode aan die klusvrouw, en wel in de vorm van de campagne Women at Work. Voor de komende maanden staan er daarom tal van ludieke acties op stapel!”

Bekijk hier de folder