donderdag 7 oktober 2010

Design ontmoet duurzaamheid in de keuken

Cosentino®, wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van kwarts en natuursteen, lanceert  ECO by Cosentino®,  een nieuw oppervlak voor moderne architectuur en binnenhuisinrichting dat voor 75% uit gerecyclede materialen bestaat, waaronder porselein, glas, spiegelglas en gekristalliseerd as. De lancering van ECO by Cosentino® zet een nieuwe, ongekende standaard op het gebied van duurzaamheid in bouw en design. Tegelijk betekent het de start van een nieuwe productcategorie: de “Gerecyclede Oppervlakken”.

hires_cosentino_eco_polarcap_detail ECO by Cosentino® is een gerecycled oppervlak dat voor 75% uit gerecyclede materialen bestaat. Zo wil Cosentino® weggegooid of afgedankt materiaal van goede kwaliteit, waarvan de levenscyclus zijn einde heeft bereikt en dat niet in een ander product of industrieel productieproces kan worden ingezet, op een efficiënte manier hergebruiken. In dit kader werd ECO het zilveren Cradle to Cradle-certificaat toegekend, wat betekent dat het een product is dat voor 100% recyclebaar en dus ook echt duurzaam is.

ECO by Cosentino®: 100% duurzaam

ECO bestaat voor 75% uit gerecyclede materialen, waaronder porselein, glas, spiegelglas en gekristalliseerde asresten uit industriële verbrandingsovens. Ook de overige 25% van ECO bestaat uit hergebruikte of milieuvriendelijke bestanddelen, zoals natuursteenresten uit steengroeven en resten van Cosentino’s productieprocessen en een exclusieve harssoort die voor 22% uit maïsolie bestaat.

Het ECO-programma bevat tien kleuren en twee afwerkingen. De consument heeft de keuze tussen een gepolijste uitvoering, die de oppervlakken een glanzende uitstraling geeft  en een matte “Leather”-afwerking. ECO heeft een lage poreusheid en dus een lage absorptiegraad voor vloeistoffen, wat het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijkt. Bovendien is ECO even duurzaam als kwartsplaten en op veel vlakken beter dan conventionele materialen. Het materiaal is bestand tegen vlekken, krassen en warmte. ECO kan gebruikt worden als keukenwerkblad of badkamerbekleding, als vloer- of wandtegel of in oppervlakken van groot formaat.