maandag 18 oktober 2010

Nieuwe design hotspot in Eindhoven

INTERIEUR EINDHOVEN
Met de Dutch Design Week opent INTERIEUR EINDHOVEN haar deuren en is Eindhoven een nieuwe design hotspot rijker. Initiatiefnemer is ontwerper Gerard der Kinderen. Hij wil van INTERIEUR EINDHOVEN een ‘bruisende, nieuwe designlocatie maken, waarbij meerdere zelfproducerende ontwerpers met merkpotentie, alsook interieurarchitecten een plek kunnen krijgen.’ De eerste gebruiker is zijn eigen label ZinX. Andere ontwerpers die inmiddels benaderd zijn, zijn o.a. Maarten Baptist, Jo Meesters, Ontwerplabel Vij5, Sander Mulder en het duo Kranen & Gille.

LAT-relatie

Impressie van het pand aan de Geldropseweg

INTERIEUR EINDHOVENHet gaat allemaal gebeuren aan de Geldropseweg 41 waar voorheen Mega Bikes zat. Het betreft een pand van architect Cees Dam uit 1967, aangevuld met een ‘metalen’ derde etage van architect Rein van Wylick. De uitnodigende winkelruimte op de begane grond is 750 m² groot met een glazen pui van ca. 15 meter breed. Naast zijn eigen merk ZinX, wil Gerard ook werk van andere ontwerpers neer zetten. ‘Professionele, zelfproducerende ontwerpers die niet alleen een constante hoge kwaliteit leveren, maar daarnaast ook duidelijk ‘merkpotentie’ hebben en (ook) rechtstreeks aan de consument leveren; al dan niet via interieuradviseurs. Een soort LAT-relatie dus: ieder z’n eigen shop of showroom in een goede, gezamenlijke omgeving’, aldus Gerard der Kinderen.
Het is de bedoeling dat bezoekers in het nieuwe interieurcentrum direct producten kunnen kopen van de participerende ontwerpers. Ook kunnen bezoekers zich oriënteren bij de circa 5 tot 10 interieurarchitecten die zich ook in INTERIEUR EINDHOVEN zullen gaan presenteren. Visueel wel te verstaan, middels panelen van circa 150 x 250 cm. Deze plannen zijn in een vergevorderd stadium.