woensdag 13 oktober 2010

Tribal Art Fair 2010

Kunst met een verhaal

image002 Dit jaar vindt de achtste editie van de Tribal Art Fair (TAF) plaats van 28 oktober t/m 31 oktober in kerkgebouw De Duif te Amsterdam. Op deze beurs kan de bezoeker kennis maken met indrukwekkende objecten uit Afrika, Azië en Oceanië.

Tribal Art is de overkoepelende term om kunstvoorwerpen en objecten aan te duiden die door niet-westerse volken zijn gemaakt en gebruikt. Vaak bevatten de voorwerpen religieuze of rituele elementen die karateristiek zijn voor de betreffende stam. De tijd en aandacht, die zichtbaar in ieder afzonderlijk object gestoken zijn, maken Tribal Art uniek.

Oprichting
In het verleden was het Christies die Tribal Art in Amsterdam aanbood. Maar toen het gerenommeerde veilinghuis naar Parijs verhuisde, was er internationaal minder belangstelling om naar Amsterdam te komen en miste er zo een belangrijk evenement. Finette Lemaire van galerie Lemaire (sinds 1925) vond het in 2002 tijd om Amsterdam meer op de kaart te zetten als het gaat om Tribal Art. Samen met een partner riep zij de Tribal Art Fair in het leven.

Meer informatie