maandag 15 november 2010

Design, duurzaamheid en veiligheid in trappenhuis

LUMIGRIP RVS trapleuning met LED licht en ‘plug & play’ accu

Het merk Lumigrip introduceerde in 2007 de RVS trapleuning met geïntegreerde LED verlichting, een bewegingssensor en diverse kleurenprogramma´s. Hiermee bewezen zij dat LED verlichting een toegevoegde waarde kan bieden als het gLeuning-totaal-blauwaat om design en persoonlijke veiligheid. Lumigrip ontwikkelde onlangs de ‘plug & play’ accu, waardoor de leuning zonder extra breekwerk geplaatst kan worden. De geïntegreerde accu zit vast in de leuning en voorziet na het opladen minimaal twee maanden van licht.

Lumigrip is een geregistreerd merk van Lagusski, een producent die zich toespitst op de integratie van LED verlichting in RVS toepassingen. Inmiddels zijn er drie systemen beschikbaar, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in kleuren, bediening, sensor, aansturing via domotica en binnen- of buiten gebruik. Dit maakt het concept aantrekkelijk voor een steeds grotere groep particulieren, van jonge gezinnen tot senioren, en zakelijke partijen.
Design
Duurzaamheid is voor Lumigrip geen excuus om design minder serieus te nemen. De Lumigrip ontwerpen van strak vormgegeven RVS trapleuningen en balustrades passen zowel in klassieke als moderne architectuur. De geïntegreerde verlichting kan worden aangepast aan de gewenste uitstraling van een trappenhuis, entree of tuin; van warm wit en fris groen tot mysterieus rood en koel blauw.

Duurzaamheid
Bij de kleurenprogramma´s worden één- of meerkleurige (RGB) LED modules ingebouwd. De collectie bestaat uit het Mood, MonoColour en MultiColour systeem. De energiebesparing is optimaal dankzij enerzijds de toepassing van LED, anderzijds door de licht- en bewegingssensor. Deze zorgt er voor dat het licht alleen geactiveerd wordt wanneer er onvoldoende licht is en de sensor beweging waarneemt.

Veiligheid
Het systeem met licht- en bewegingssensor is multifunctioneel: Het biedt gemak en duurzaamheid maar bovenal persoonlijke veiligheid. Men hoeft niet meer te zoeken naar het lichtknopje en de treden worden extra goed belicht en bieden dus valpreventie. Dit maakt de Lumigrip trapleuning interessant voor senioren, gezinnen met jonge kinderen en bedrijven.