maandag 1 november 2010

Nieuw van SieMatic: 65 miljoen jaar oude werkbladen

Consumenten die een zeer exclusieve keuken willen, kunnen nu hun hart ophalen. SieMatic is er in geslaagd werkbladen te vervaardigen uit natuursteen uit de oertijd, met daarin fossielen van zeedieren die al 65.000.000 jaren geleden zijn uitgestorven. Door het zagen en polijsten van de steen komen de fossielen aan het licht. Hun aantal, soort en grootte verschilt per werkblad, want de natuur is grillig en verrast steeds weer, maar vaak zijn er honderden kleine, licht schitterende insluitsels te zien en tientallen grotere fossielen. Kortom, een uniek materiaal wat alleen maar in een speciale Afrikaanse steengroeve wordt gevonden.

Untitled-1 De steen is donkerbruin, door SieMatic getypeerd als fossielbruin. Het materiaal is spiegelglad afgewerkt en speciaal behandeld, met een verharde toplaag, waardoor het uitstekend toepasbaar is in de keuken. Het kan worden bewerkt op alle manieren die leverbaar zijn in andere steensoorten, dus met rechte of geronde randen, met of zonder waterkering, rechte of geronde hoeken en de uitsparingen voor spoelbakken en kranen.

Behalve liggend, voor werkbladen, kan de steensoort ook opstaand worden gebruikt voor achterwanden of zelfs schuifdeuren.
Hoewel prachtig om te zien, is de steensoort fossielbruin niet fotogeniek. Door het spiegelende oppervlak is het op een foto lang niet zo mooi als in het echt.

Ter gelegenheid van het 50ste jubileum van de greeploze keuken maakt SieMatic het iedereen, zonder aankoopverplichting, mogelijk om elke maand een SieMatic keukencheque t.w.v. 15.000 euro te winnen. Deze actie duurt tot en met januari 2011. Meer informatie vindt u op www.siematic.nl en in de showrooms.