donderdag 23 december 2010

Drie designprijzen voor Twinline 2 van Artweger

Artweger en de TWINLINE 2 sluiten het jaar 2010 af met een veelvoud aan onderscheidingen. De afgelopen weken werd de innovatieve douche-bad combinatie met drie design awards onderscheiden, de laatste prijs was voor Goede Vormgeving op 2 december 2010.

Inside_S_051

Er waren 2.756 aanmeldingen uit 43 landen. Zij hadden alleen een doel: de iF product design award 2011 in de wacht slepen, die eind november in Hannover werd uitgereikt. Onder de winnaars van de internationale deelnemers is dit keer ook de gerenommeerde Oostenrijkse douchefabrikant Artweger. Zij werden onderscheiden voor het innovatieve productdesign van de TWINLINE 2. Het concept van de TWINLINE2 is een combinatie van een volwaardige douche met een volwaardig ligbad. De douchedeur loopt tot aan de bodem van het ligbad waardoor de instaphoogte slechts 17 cm bedraagt. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen aanzienlijk. De douchedeur gaat naar binnen open, zodat de TWINLINE 2 ondanks zijn dubbele functie niet meer plaats vraagt dan een traditioneel ligbad. Al deze bijzondere functies gecombineerd in een uitstekend design, heeft voor de TWINLINE 2 nu geleid tot de onderscheiding van de IF Product Design award. Het afgelopen jaar kon Artweger de juryleden al eerder overtuigen met de stoomdouche Body + Soul.

Voor de TWINLINE 2 is de IF Award 2011 de derde designonderscheiding dit jaar. In oktober werd deze combinatie met de LifeCare Award voor “bad & wellness innovatie 2010” onderscheiden. Na deze prijs volgde een plaats op het podium bij de wedstrijd “goede vormgeving”, die de Duitse Designer Club ieder jaar uitreikt. Passend bij het Motto van het event “ieder goed idee verdient respect”, werden uit 570 inzendingen in acht categorieën steeds de drie beste gekozen. Daarbij kon Artweger de zilveren medaille in de rubriek ‘product’ in ontvangst nemen.

“Wij zijn zeer verheugd met deze onderscheidingen en zien ons daardoor in onze ondernemingsstrategie bevestigd, met innovatie designsterke producten de badkamer op te waarderen”, bevestigt de directeur van Artweger Bruno Diesenreiter. “Voor consumenten zijn deze objectieve boordelingen door experts belangrijke beslissingscriteria voor de keuze van hun badkamerinrichting”.

Informatie bij:

Burgmans Sanitair BV
Tel. 010-2271889
www.burgmanssanitair.nl