vrijdag 10 december 2010

Thonet presenteert staande leeslamp LUM gebaseerd op stalen buizen klassiekers

De lamp is gemaakt uit verchroomde stalen buizen, gebaseerd op de vele stalen buismeubelen van Thonet en de ontwerpen uit de Bauhaus periode. De minimalistische vormgeving en het elegante ontwerp maken van LUM een staande lamp, die in elk interieur inzetbaar is. De lamp is eenvoudig in gebruik, heeft een zeer efficiënt lichtrendement, laag stroomverbruik en een warm leeslicht. De lamp kan aan en uit worden gedaan door met de hand over de touchdimmer te bewegen, waardoor de gebruiker zelf de hoeveelheid licht kan bepalen. De lamp is voorzien van een geheugenfunctie, die de laatste instelling opslaat. Bovendien heeft de lamp een slaapstand, waardoor hij na 2 uur automatisch uitschakelt en een nachtstand, waarbij alleen het frame sfeervol wordt verlicht. LUM is verkrijgbaar in twee hoogtes: 110 en 125 cm.

Thonet_Showroom_67

“LUM is een typisch Thonet product: tijdloos, duurzaam en uniek”, zegt Ulf Möller, de ontwerper van de lamp. “De beste eigenschap van de lamp is dat je hem aan en uit kunt zetten door met de hand over de touchdimmer te bewegen. In deze ‘lichtfluit’ zitten kleine sensoren die elke verandering waarnemen en de hoeveelheid licht aanpassen”, vervolgt Möller. De kop van de lamp kan maximaal 340 graden worden gedraaid, waardoor de lamp naar wens kan worden gericht. Dankzij het lichte gewicht van de lamp kan LUM gemakkelijk worden verplaatst. Een infrarood sensor in de kop van de lamp meet de temperatuur van de lamp en zorgt ervoor dat deze nooit boven de 50 graden komt.

Ontwerp, toepassing en technische gegevens:
LUM is verkrijgbaar in twee hoogtes: 110 en 125 cm en is ontworpen voor binnen. 8 zeer efficiënte LED lampjes creëren een plezierig, comfortabel licht met een kleur-temperatuur tussen de 2800-3200 K.

Thonet’s eerste lampenfamilie zal snel uitgebreid worden
Naast model LUM 110 en LUM 125 staande lampen, zijn verdere ontwerpen van verchroomde stalen buislampen in ontwikkeling.