zaterdag 20 februari 2010

Ado interieurstoffen |voorjaar 2010

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe voorjaarscollectie die, net als in voorgaande jaren, ook in 2010 tijdens de woninginrichter Intirio in Gent is gepresenteerd. ADO heeft er veel vertrouwen in dat de woninginrichtingbranche zich in 2010 zal herstellen en dat het succes van Intirio hiervoor een goede indicatie zal zijn. De voorjaarsaanvulling van ADO kan in dit herstel zeker een rol vervullen en zodoende een ondersteunende factor zijn voor de woninginrichter. Deze uitbreiding betekent dat het aanbod opnieuw flink groeit en zorgt tegelijkertijd voor een kwalitatieve verbreding van het ADO assortiment op het verkooppunt. Beeld: Ado. Lees meer

Lentekriebels met IN4AIR van bert plantagie

Na een lange winter is bert plantagie weer helemaal IN4AIR! Met deze eigentijdse outdoor-collectie kan naar hartelust gemixt & gematcht worden met mooie zit- en ligmeubelen, bartafels en eethoeken.
Net als bij de indoor-meubelen van bert plantagie ligt ook bij IN4AIR de nadruk op zitcomfort, gebruiksgemak en het gebruik van natuurlijke materialen; zoals roestvrijstaal, massief hout en composiet. Let the sun shine!
Net als bij de indoor-meubelen van bert plantagie ligt ook bij IN4AIR de nadruk op zitcomfort, gebruiksgemak en het gebruik van natuurlijke materialen; zoals roestvrijstaal, massief hout en composiet. Let the sun shine! Lees meer

donderdag 11 februari 2010

Woontrends uit Keulen

door Monique van der Reijden & Priscilla de Putter
De eerste signalen voor een optimistisch toekomstbeeld zijn bevestigd tijdens IMM Cologne, de internationale woonbeurs die van 19 tot en met 24 januari heeft plaatsgevonden. Designers en vooraanstaande bedrijven presenteerden, zoals ieder jaar, hun nieuwste ontwerpen. Het meest opbeurende teken was de terugkeer van KLEUR in het interieur, met in de hoofdrol geel, blauw en groen (van fel tot pastel). Als reactie op het donkere economische klimaat zien we dat het binnen aan het ‘opklaren’ is, met een gezellige en open sfeer in huis als resultaat.
Het nieuwe interieur ziet er ‘ouderwets’ rommelig, informeel en praktisch uit; de woonkamer als strakke ’showroom’ is verleden tijd. RELAX! Is het nieuwe mantra voor in huis. Dit signalement vertaalt zich in een parade aan comfortabele RELAXFAUTEUILS en PLOFBANKEN van soepel leer en prachtige wollen stoffen. Aan de eettafel is de kuipstoel favoriet, met aandacht voor zitcomfort zodat de stoel ook als ‘werkstoel’ te gebruiken is. De computer staat steeds vaker beneden en de behoefte aan een klein maar fijn bureau voor in de huiskamer is daarom groot. Een ware come back van het functionele maar stijlvolle bureau kon derhalve niet uitblijven. De MUST HAVE voor 2010 is dan ook de ‘ouderwetse’ SECRETAIRE in een nieuw jasje!
Lees meer  Beeld: Gespot op de beurs in Keulen: vilten krukje ‘Handle’ in allerlei kleuren en verschillende hoogtes. Ontworpen door Fernando Brizio voor TemaHome. Breng kleur in je interieur!


vrijdag 5 februari 2010

Designprijzen bevestigen de innovatiekracht van Duravit

Designercoöperaties vragen om een hoge design creativiteit, maar ook om onafhankelijkheid en het durven nemen van risico's bij het ondernemen. Bij badkamerfabrikant Duravit lijkt de moed voor dit risico beloond te worden, een reeks onderscheidingen bevestigen de innovatiekracht van de designconcepten die deze badkamerfabrikant op de markt heeft gebracht.
Zo ontving de nieuwe serie PuraVida, ontworpen door Phoenix Design: red dot award, iF Product Design Award 2010, Good Design Award 2009 van het Chicago Athenaeum en een gouden medaille bij de wedstrijd ,Gute Gestaltung 10' van de Duitse Design Club (DDC). Verder is ook de nominatie voor de designprijs van de "Bundesrepublik Deutschland 2010" binnen. Ontwikkeld als "Poëzie van de luchtigheid", kon ze de juryleden overtuigen met haar zachte vormen en zachte golfbewegingen. Lees meer

Woontrends uit Keulen

Het nieuwe interieur ziet er ‘ouderwets’ rommelig, informeel en praktisch uit; de woonkamer als strakke ’showroom’ is verleden tijd. RELAX! Is het nieuwe mantra voor in huis. Dit signalement vertaalt zich in een parade aan comfortabele RELAXFAUTEUILS en PLOFBANKEN van soepel leer en prachtige wollen stoffen. Aan de eettafel is de kuipstoel favoriet, met aandacht voor zitcomfort zodat de stoel ook als ‘werkstoel’ te gebruiken is. De computer staat steeds vaker beneden en de behoefte aan een klein maar fijn bureau voor in de huiskamer is daarom groot. Een ware come back van het functionele maar stijlvolle bureau kon derhalve niet uitblijven. De MUST HAVE voor 2010 is dan ook de ‘ouderwetse’ SECRETAIRE in een nieuw jasje! Op een goede tweede plaats staat de OPEN KAST als etalage van persoonlijke interesses, voorkeuren en verzamelingen. “Haal het frisse en vrolijke voorjaarsgevoel binnen met kleur. Verdrijf de depressie!” is de algemene tendens tijdens IMM Cologne. Lees meer.

Beeld: Gespot op de beurs in Keulen: vilten krukje ‘Handle’ in allerlei kleuren en verschillende hoogtes. Ontworpen door Fernando Brizio voor TemaHome. Breng kleur in je interieur!

Leder is nieuwste natuurlijke materiaal voor de vloer!

Opvallend in onze samenleving is het toenemende gebruik van mooie, kwalitatieve, milieuvriendelijke materialen en producten. Leer is van oudsher een edel materiaal dat ons al millennia heeft overtuigd van zijn vele positieve eigenschappen. Zo is leer beschermend, prettig om aan te raken, stabiel en toch elastisch, heeft het een lange levensduur, is sterk belastbaar en makkelijk in onderhoud.
Wereldwijd maken wij gebruik van lederen producten, denk aan je schoenen, handschoenen, handtas, lederen jas, motorpak of aan je bankstel. Leder is een sterk materiaal en houd zich goed in de meest barre omstandigheden, is brandwerend, vochtwerend, geluidsdempend en herbruikbaar.

Een lederen vloer is eenvoudig te onderhouden, word als laminaat geleverd en zwevend gelegd. Lees meer

maandag 1 februari 2010

Tapijt: veiligheid voorop!


Verrassend. Veelzijdig. En: veilig. Ook met het oog op veiligheid heeft tapijt een heel duidelijk pluspunt ten opzichte van harde vloeren. Tapijt is immers stroef, wat de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd. En mócht dit onverhoopt tóch gebeuren, dan kom je op tapijt in elk geval zacht(er) terecht. Een veilig gevoel; voor jong én oud!
Niet alleen op de trap, of in natte ruimtes zoals de badkamer en keuken is er kans op uitglijden. Nee, ook in de rest van het huis ligt het gevaar van uitglijden op de loer; zéker voor kleine kinderen en oudere mensen. Het is een geruststellende gedachte dat kinderen op tapijt veilig en comfortabel kunnen spelen. Doordat tapijt stroef, is, is de kans op uitglijden minimaal. Daarbij leren kinderen eerder lopen op tapijt, omdat de zachte ondergrond hen een veilig gevoel geeft. Wie (kleine) kinderen heeft, weet dat ze graag zonder schoenen of zelfs op blote voeten lopen. Tapijt voelt altijd behaaglijk warm. En in combinatie met vloerverwarming kun je met tapijt het hele jaar door lekker op je blote voeten lopen.  Lees meer

Hot in de keuken

 

Een echte Amerikaanse koelkast in de keuken, het hééft iets. Die robuuste vorm, de handige extra’s, de onverholen symboliek: het maakt allemaal indruk op de doorsnee Europeaan. Dikwijls gekopieerd, maar zelden geëvenaard, is het Amerikaanse merk
KitchenAid®. We stellen kort drie opvallende modellen voor.
Professionele prestaties en een aantrekkelijk design. Een stevige behuizing van EasyClean roestvrij staal en speciale verchroomde details binnenin: de typische eigenschappen van de KitchenAid® koelkasten komen ook in de volgende exclusieve modellen terug. de supersize koel-vriescombinatie ...

Lees meer