donderdag 26 augustus 2010

Slimme opbergruimte in de badkamer

De badkamer is de plek voor ontspanning en genieten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de ruimte rustig en opgeruimd oogt. Voldoende opbergruimte zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor schoonmaakgemak. De Deense badmeubelfabrikant Dansani ziet het creëren van opbergruimte in zelfs de kleinste badkamer als een uitdaging. Dit resulteert in meubels en accessoires met verrassende mogelijkheden.

De badmeubelseries van Dansani zijn gebaseerd op modulaire basiselementen die naar wens kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van persoonlijke inrichtingswensen en de beschikbare ruimte. De wastafelmeubels met grote, volledig uittrekbare laden zijn echte ruimtewinners. In een lade is de inhoud in één oogopslag zichtbaar.
LadeverdelerLaden, slim en sfeervol
Om ervoor te zorgen dat alle spullen in de laden netjes en overzichtelijk op hun plaats blijven biedt Dansani voor haar series Zaro en Luna massief eikenhouten ladeverdelers en rubberen antislipmatten. Zo blijven kleine spullen bij het openen en sluiten van de laden keurig op hun plaats. Voor fluisterstil sluiten zijn de laden voorzien van een soft close dempingmechanisme. Voor nog meer comfort is de wastafelonderkast te voorzien met een LED-verlichting boven de laden voor extra veel licht en overzicht over de inhoud. De aluminium verlichtingsrail is discreet weggewerkt over de volledige breedte van de lade. Dit lichtaccent maakt opberggemak bovendien heel sfeervol.

Spiegels met méér
Voor het scheren en het aanbrengen van make-up is een spiegel met verlichting een must. Een spiegelkast biedt net even wat meer dan een goed zicht alleen. Dansani biedt spiegelkasten met geïntegreerde verlichting in diverse formaten en uitvoeringen.
Daarin vinden allerhande badkamerbenodigdheden een discrete plek. Voor nog meer comfort zijn er spiegels met anticondensverwarming en sensorbediening. Bijzonder is de spiegelkast met geïntegreerde, energiezuinige LED-onderverlichting. Deze zorgt voor extra veel licht boven de wastafel. De LED-spots hebben een warme gloed voor extra sfeer.
Wie daarnaast kiest voor een grote passpiegel in de badkamer, vindt bij Dansani een slimme oplossing. Een passpiegel met opbergschappen aan de zijkant. In deze schappen passen rieten manden, voor het opbergen van allerhande badkamerbenodigdheden. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Accessoires

Dansani biedt een uitgebreide accessoirelijn voor het creëren van extra comfort in de badkamer. Handig is het railsysteem waaraan accessoires - zoals wasmand, opbergmandjes, tijdschrifthouder, closetrolhouder, etc. - naar wens bevestigd kunnen worden. De accessoires zijn gemaakt van natuurlijke materialen als riet, hout en leer.
www.dansani.nl

Missoni Home kleurt het najaar

RED_3 Dit najaar straalt je interieur warmte uit met de wintercollecties van Missoni Home. Een charmante explosie van bloemen wisselt af met lijnen, geometrische motieven en speelse tartans. Levendige kleuren, intrigerende vormen en verrassende texturen inspireren je om een persoonlijke interieur samen te stellen. Of hoe Missoni Home het najaar eigentijds kleur geeft.

dinsdag 17 augustus 2010

Hortensia is hot

snijhortensia_02_10cm In de nazomer is het vaak heerlijk weer en kunnen we buiten nog volop genieten. In veel tuinen staan hortensia’s volop in bloei. De romantische en landelijke uitstraling van deze bloemen kun je ook prima in huis halen. Juist vanwege hun imposante bloemen hebben een paar snijhortensia’s binnen al een groot effect. En… de hortensia is hot! Vanaf augustus zijn er hortensia’s in warme kleuren verkrijgbaar bij bloemisten. Tot november is zo een warme nazomer gegarandeerd!

Seizoensbloem
De nazomer is hét seizoen voor de hortensia met warme tinten. De bloemen zijn er in prachtige kleuren als blauw, roze, groen, donkerrood/paars en met bijzondere kleurschakeringen. Tot november zijn de ‘warme’ hortensia’s volop verkrijgbaar bij bloemisten.

Verrassend
Hortensia’s hebben een lange en stevige steel waardoor de bloem makkelijk toe te passen is. Bijvoorbeeld in een hoge, smalle vaas. Een natuurlijk effect krijg je door er een paar takjes uit de tuin aan toe te voegen. Wanneer je de stelen van hortensia’s extra kort afsnijdt, zorg je voor een verrassend effect.

Minimale verzorging
Met minimale verzorging geniet je verrassend lang van hortensia’s. Snij de stelen schuin af en voeg een scheutje snijbloemenvoedsel toe aan het water. Wanneer je de vaas niet in de volle zon zet, kunnen hortensia’s wel twee weken lang bloeien.

Kijk voor meer informatie, tips en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

vrijdag 13 augustus 2010

Cottonfield: sportief met een klassieke twist

Cottonfield-Sherwood Met Cottonfield brengt Van Es Home bed- en badtextiel voor de modebewuste, sportieve man die houdt van klassieke dessins. Deze herfst en winter staan bij Cottonfield ruiten en strepen centraal, in de trendy kleuren bordeauxrood, donkerbruin, zand en marineblauw.

De tijdloze Cottonfield dessins krijgen een extra touch door de gepatchte canvas logo’s. Stijlvolle stiksels zie je terug in zowel de handdoeken als de zachte, kwalitatief hoogwaardige badjassen.
Net als de mode van Cottonfield, is de bed- en badlijn geïnspireerd op de casual American jeans- en sportwear, ook wel bekend als College Style. Cottonfield is daarmee een lifestyle label dat past bij een sportieve levensstijl waarin het accent ligt op het actieve, avontuurlijke buitenleven.

donderdag 12 augustus 2010

Auping introduceert boxspring Boxton

Een complete boxspringcombinatie die je zelf kan upgraden

Auping introduceert deze zomer de nieuwe boxspringset Boxton. De Boxton is een complete en stijlvolle boxspringcombinatie die gemakkelijk is aan te passen aan de wensen van de consument. Het bed combineert Nederlandse kwaliteit met een internationale uitstraling. De Boxton is vanaf medio augustus 2010 beschikbaar.

ventilatie en drukverlaging
De boxspringset Boxton is een comfortabele combinatie waar je heerlijk en stijlvol in kunt slapen. De AVS boxsprings, de matrassen en het hoofdbord zijn volledig gestoffeerd. Dit zorgt niet alleen voor een klassieke look, maar doet ook aanvoelen als een kussentje onder het lichaam. De consument kan kiezen tussen matrassen met een soepele en een stevige hardheid. Daarnaast zorgen de DPPS pocketveren, die zijn afgedekt met een drukverdelend schuim, voor een optimale drukverdeling van het lichaam.

Voor een goede nachtrust zijn ventilatie en verkoeling onmisbaar. Daarom is de Boxton opgebouwd uit diverse ventilerende materialen. Zo heeft de boxspring een spiraalbodem en is de matras voorzien van 3D-materialen en een ventilatiebodem. Met een toplaag van latex, zorgt de topper voor een extra stukje comfort.

dinsdag 10 augustus 2010

Witter dan wit Blanco Zeus Extreme

Cosentino®, wereldwijd marktleider op het gebied van productie en distributie van oppervlakken in kwarts, natuursteen en gerecyclede materialen, introduceert binnen de Silestone® collectie een nieuw wit oppervlak onder de naam Blanco Zeus Extreme. Witter dan Blanco Zeus Extreme is er niet. Wit, zonder dat het koud aanvoelt in letterlijke en figuurlijke zin van het woord. Puur, helder, strak, hygiënisch en vriendelijk zijn dè kenmerken van dit multi toepasbare oppervlak.

Dankzij het design en de functionele eigenschappen is dit product toepasbaar als: keukenwerkblad, badkameroppervlak, trap, vloer, scheidingspaneel, achterwand, toonbank, vensterbank en andere interieurwerken.

Blanco Zeus Extreme valt binnen het Silestone® programma en beschikt over opmerkelijke fysieke en mechanische eigenschappen en over een exclusieve antibacteriële bescherming. Silestone® bestaat tot 93% uit natuurlijk kwarts, één van de meest duurzame natuurlijke grondstoffen die er bestaan. Daarbij is het materiaal uitermate kras- en hittebestendig, normaal gebruik van messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Verder is Silestone® niet-poreus waardoor bijvoorbeeld vet- of azijnvlekken niet in het oppervlak trekken. Bijkomend voordeel is dat het hierdoor meteen onderhoudsvriendelijk is. Dagelijkse reiniging met een spons en sopje houden het werkblad als nieuw.

Blanzo Zeus is verkrijgbaar in drie varianten met ieder zijn eigen karakter. Voor liefhebbers van strak hoogglans is de gepolijste uitvoering een perfecte kandidaat, ‘leather’ is mat en heeft een iets subtieler karakter. Voor wie van structuur houdt is ‘volcano’ de meest geschikte uitvoering.

HOUTEN JALOEZIEËN Natuurlijke raambekleding

De keuze van de raambekleding is sfeerbepalend voor de ruimte. Houten jaloezieën geven de ruimte van nature een serene rust en moderne touch. Shutters Direct heeft voor Nederland de exclusieve verkooprechten voor drie collecties houten jaloezieën welke in Engeland worden geproduceerd. Bovendien zijn deze houten jaloezieën gemaakt van hoogwaardig FSC gecertificeerd hout.

Houten Jaloezieën geven de ruimte niet alleen een esthetische upgrade maar ze houden de ruimten ook koel tijdens de warme zomermaanden en behaaglijk warm in de winter.

De houtstructuur is subtiel aanwezig en verlenen de jaloezieën een natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in 25 houtkleuren, waaronder ook de actuele vergrijsde tinten. Daar is er keuze uit verschillende breedtematen (25, 35 of 50 mm).

De houten jaloezieën kunnen online worden besteld en worden dan direct op maat gemaakt. Een snelle levering is gegarandeerd. Het bedieningsmechanisme om de jaloezieën en de lamellen te openen en te sluiten wordt geplaatst waar de klant het wil. Voor de bediening kan worden gekozen voor brede banden of een touw dat iets minder dominant aanwezig is. De banden kunnen in bijpassende of juist een contrasterende kleur worden geleverd.

zaterdag 7 augustus 2010

Dutch Design Week

Van 23 t/m 31 oktober 2010 vormt Eindhoven voor de negende keer het podium voor Dutch Design Week, het grootste designevenement van Nederland. Zo’n 1500 vormgevers uit binnen- en buitenland laten hun werk zien op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement & trends. Van proces tot product en van industrieel ontwerp tot toegepaste kunst. Tijdens Dutch Design Week wordt een duurzame verbinding gelegd tussen publiek, bedrijven en ontwerpers door het uitwisselen van kennis en informatie. Deelnemers zijn zowel gevestigde bureaus, high-profile ontwerpers, talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers.

Nieuw! Kliklaminaat van vtwonen vloeren

Een mooie aanvulling op de vtwonen huiscollectie: vloeren van kliklaminaat.
Vanaf nu te koop, exclusief bij Karwei.

De stijlen
De oersterke kliklaminaatvloeren zijn er in twee stijlen: LOFT en LODGE. Loft staat voor industrieel, strak en glad. Lodge heeft door zijn natuurgetrouwe houtstructuur en V-groef een landelijke uitstraling. De twee stijlen zijn elk in drie decors verkrijgbaar.

De kleuren
LOFT
Zand: deze warme, naturelkleur past zich aan elke woonstijl aan – van soft design tot industrieel en van een tikkeltje landelijk tot city chic.

Kiezel: een veelzijdig grijs-wit dat past in een ton sur ton interieur, maar ook de kracht heeft om alle kleuren van de regenboog rijker te maken.

Olijf: een verwassen, warme groentint die je meubels extra mooi laat uitkomen. De perfecte basis voor een interieur met een puur loftgevoel.

LODGE
Kalk: deze wittint mixt & matcht makkelijk met allerlei soorten hout en woonstijlen, van warm bruin tot basic blond, van industrieel tot bijna klassiek.

Leem: een perfecte basiskleur die in iedere woonstijl past. Geeft warmte aan elke ruimte door de verschillende bruine kleurnuances.

Klei: deze frisse en stoere grijstint combineert moeiteloos met stijlvol zwart en wit voor een basic look, maar is óók de perfecte basis voor een kleurrijk interieur.

De eigenschappen
Kliklaminaat heeft twee belangrijke voordelen: het is eenvoudig zelf te leggen en gemakkelijk te onderhouden. De vloeren hebben een geluidsreducerende onderlaag wat zorgt voor een demping van het loopgeluid.
Lodge heeft een lameldikte van 10 mm, Loft heeft een lameldikte van 9 mm.
De vtwonen vloeren zijn exclusief verkrijgbaar bij Karwei en hebben een fabrieksgarantie van 25 jaar.

Digitaal doucheplezier met RainBrain

Genieten onder de douche kan nu nog uitgebreider en luxer dankzij de RainBrain van Hansgrohe. Dit digitale douchebedieningssysteem maakt het mogelijk uw individuele douchewensen vooraf in te programmeren, zodat u kunt genieten van uw favoriete douchesoort, watertemperatuur, waterhoeveelheid, straalsoort en… muziek!

In de RainBrain kunnen de douchewensen van maar liefst vijf gebruikers ingesteld worden. De RainBrain is eenvoudig te activeren door met uw vinger het aan/ uit functiesymbool aan te raken. Met de handige draaiknop stelt u snel met stappen van 0,5 °C de temperatuur in, waarbij de Safety Functie u beschermt tegen verbranden door onverwachte temperatuursverhogingen. Dankzij de eenvoudig weergegeven symbolen op de tiptoetsen stelt u snel uw persoonlijke douchewensen in. Met de RainBrain kunnen alle douchesoorten van Hansgrohe bediend worden: van hoofddouches zoals de Raindance Rainmaker of Raindance Rainfall, handdouches tot zijdouches. Houdt u van een warm/koud afwisselende douche? Houdt uw partner van een extra warme douche? Speelt uw kind graag met de verschillende straalsoorten van de hoofddouche en de handdouche? Dankzij de persoonlijke instellings-mogelijkheden kan een ieder met één druk op de steeds opnieuw genieten van zijn individuele douchevoorkeuren.