dinsdag 18 januari 2011

bert plantagie & Roderick Vos | Noviteiten IMM Keulen 2011

bert plantagie heeft voor de nieuwe modellen van 2011 samengewerkt met enkele internationaal gerenommeerde ontwerpers, waaronder Roderick Vos, Simon Pengelly, Stefan Steenkist, Teun van Zanten en Hans Daalder. Banken, relaxfauteuils, tafels en eetkamerstoelen; niet eerder bracht bert plantagie zóveel nieuwe modellen op de internationale meubelbeurs in Keulen.

Twee Nederlanders uit de interieurbranche, afzonderlijk van elkaar op zoek naar ontspanning en inspiratie op Bali. Eén toevallige ontmoeting heeft ervoor gezorgd dat gevierd meubelontwerper Roderick Vos en succesvol meubelproducent bert plantagie hun krachten hebben gebundeld. In Keulen presenteren zij samen een technisch uitzonderlijke stoel (Reply) én een juweel van een bank (Monty).

Reply06 
Reply – Roderick Vos
Een technisch hoogstandje: deze stapelbare stoel uit één stuk, opgebouwd uit verschillende lagen verlijmd beukenfineer. Een hedendaagse interpretatie van de bekende plywood keukenstoeltjes uit de zestiger jaren. Roderick Vos: 'Voor mij is een houten stoel uit één stuk het summum op het gebied van machinaal meubelontwerpen. We hebben verschillende experimenten uitgevoerd om deze unieke stoel te produceren, waarbij rug, zitting én poten in een en hetzelfde persproces gevormd zijn. De grootste uitdaging zat 'm in het verkrijgen van de juiste onderlinge verhouding van druk en hitte tijdens het persproces, zodat de driedimensionale vormen van zitting en rug gecreëerd konden worden, zonder dat het hout zou scheuren. Het eindresultaat is zowel in technisch als esthetisch bijzonder geslaagd. Functionaliteit, comfort en charisma gaan hand in hand.'