vrijdag 28 januari 2011

Montis IMM Köln 2011

IMM Köln is weer voorbij. En er kan eindelijk na twee jaar weer gezegd worden dat sfeer in het algemeen goed, en zelfs erg positief was. De samenstelling van exposanten zowel in het beursgebouw van IMM als in het Design Post gebouw was weer van autentiek niveau en ook de presentaties waren verrassend en vernieuwend. Het vertrouwen van de winkels en de consumenten is terug! Montis heeft met haar (vaste) presentatie in Design Post ook zich van de vernieuwende en verjongende kant laten zien. Modellen als de jonge bank Fox en de draagbare bijzettafels Tor passen helemaal in het beeld van de woonkamer van de jongere stellen en gezinnen. De échte leren bank Olav met klassieke allure is daarentegen een goede nieuwe aanvulling op de ´volwassen en volgroeide´ collectie van Montis. Een Kubik bank van deze tijd.

En dan nog de hele sierlijke tafel XY, in wit gebeitst, de kleur van nu. Ook waren zonder twijfel aanwezig de Scene XXL, een fauteuil ideaal voor privacy in grote ruimtes en de relaxfauteuil Marvin, die al veel succes heeft na de introductie in 2010. 

Fox Een jonge pittige elementenbank

Fox Een jonge pittige elementenbank
Het concept bestaat uit een groep elementen met een modulair schakelsysteem. Door de identieke vorm van rug en armen kunnen de banken naadloos aan elkaar geschakeld worden. Extra lange banken, diverse maten hoekopstellingen en een chaise longue zijn de diverse mogelijkheden; hierdoor past hij in elk interieur.

Tor Een bijzettafel om mee te nemen

Tor Een bijzettafel om mee te nemen
Een bijzettafel staat vaak niet op een vaste plek, maar zwerft door het huis en staat daar waar er op dat moment het meeste behoefte aan is. TOR is ontworpen vanuit de gedachte dat een bijzettafel makkelijk verplaatsbaar moet zijn.

Olav Een moderne sofa met klassieke allure

Olav Een moderne sofa met klassieke allure
Olav is een compacte bank met een luxe uitstraling. Olav komt in luxe leer gestoffeerd het beste tot zijn recht. De dubbel gevoerde stoffering wordt doorgestikt in strakke rechte banen, die de rijk gevulde inleg benadrukken.
Het is een bankstel voor ‘alle leeftijden’.

XY Van het design alfabet

XY Van het design alfabet
Een conversatietafel waarin design en de praktische behoeften van deze tijd moeiteloos samengaan. ’XY’ is een verwijzing naar het onderstel. Het vooraanzicht van het onderstel toont een x, het zijaanzicht een y.

Scene XXL Een levendige tafereel

Scene XXL Een levendige tafereel
Scene XXL is compact maar hoog en biedt de gewenste privacy in open ruimtes. De ranke rugsteun vouwt zich rondom de hoekpunten, als een opgestoken kraag. Omdat de rugsteun rond is, kan men ongedwongen in meerdere richtingen gaan zitten zonder iets te hoeven verplaatsen.
Zijn hoge compacte zitting, zijn elegant zwierige rug en kussens maken van het model Scene XXL een levendige tafereel in grote of kleine ruimtes. Zeer geschikt voor lobby’s, publieke ruimtes en woonkamers.

http://www.montis.nl/