donderdag 17 februari 2011

TRON designs CORIAN®

A movie-inspired design show by Disney® and DuPont™ Corian®

Creativiteit en innovatie ontmoeten design, Disney ontmoet DuPont™ Corian® op de volgende Designweek van Milaan (11-17 april 2011), het belangrijkste trefpunt voor designbedrijven en designprofessionals van over de hele wereld. DuPont en Disney stellen tentoon in de “Padiglione Visconti” (via Tortona 58, Milaan, in de Zona Tortona) “TRON designs CORIAN®”, een designtentoonstelling geïnspireerd op de film “TRON: Legacy” van Walt Disney Studios.

Het globale effect en de uitdrukkingskracht van "TRON: Legacy" heeft tal van kunstenaars en ontwerpers actief in mode, muziek, design en technologie geïnspireerd. De wereld van "TRON" is een lifestylefenomeen geworden, van de originele Daft Punk soundtrack over exclusieve kleding en designjuwelen tot de gloednieuwe videogame "TRON: Evolution".

De "TRON designs CORIAN®" tentoonstelling is een origineel designproject, waarvan de art-direction zal worden uitgevoerd door DuPont en Disney. Voor de creatie zal worden gebruikgemaakt van het hightech bekledingsmateriaal DuPont™ Corian® om een verrassende scenografie te creëren.

 clip_image004

Copyright beeld © Disney Enterprises, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Aangestuurd door Disney en DuPont zullen toonaangevende ondernemingen (zoals Altha, Capo d’Opera, Cappellini, Ernestomeda, Jacuzzi, Lago, Tao Esterno), architecten en ontwerpers (zoals Shai Akram, AquiliAlberg, Dror Benshetrit, Jordi Canudas, Giulio Cappellini, Nicolas Gwenael, Andrew Haythornthwaite, Setsu en Shinobu Ito, Lagostudio, Ilaria Marelli, Marco Piva) fascinerende ontwerpen en architecturale vormen creëren die geïnspireerd zijn op “TRON: Legacy” en die de veelzijdigheid van het hightech bekledingsmateriaal DuPont™ Corian® ten volle benutten.

De tentoonstelling krijgt ook waardevolle ondersteuning van technische partners als Sony (dat voorziet in geavanceerde audio- en video-uitrusting), Light Tape (hightech elektroluminescente folie), Luxit (geavanceerde architecturale LED-verlichtingsoplossingen), DuPont™ Imvelo™ (innovatief materiaal voor drukken en grafisch ontwerp) en Shicon (grafisch ontwerp voor communicatiemiddelen).

De “TRON designs CORIAN®” designtentoonstelling maakt deel uit van het “Pitti Progetto Visconti” evenementenprogramma. In dit project treedt architect Massimo Fucci, internationale consultant van DuPont™ Corian® business, op als art-direction-coördinator voor DuPont. Hij ontwerpt ook het design van de tentoonstelling.

Het DuPont ovale logo, DuPont™ en Corian® zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van E. I. du Pont de Nemours and Company of zijn dochterondernemingen. Het Tron® Legacy logo, het Disney® logo, Tron® en Disney® zijn geregistreerde handelsmerken van The Walt Disney Company.