donderdag 17 maart 2011

Denim en 3D, de nieuwe trends voor gordijnen

A House of Happiness lanceert nieuwe gordijnen- en decoratiecollecties

clip_image002

De Trevor & York collectie

Leeuwarden, 15 maart 2011 – Het Nederlandse gordijnen- en decoratielabel ‘A House of Happiness’ van Vriesco International Fabrics presenteert vier nieuwe collecties. De collecties richten zich op vier verschillende stijlen; klassiek met een romantische twist, modern & design, fris & actueel en basic. De volledige collecties zijn sinds deze maand te bezichtigen in de showrooms in Eindhoven, Leeuwarden, Deventer en Waddinxveen. In de collecties zijn nieuwe gordijnentrends terug te vinden, zoals 3D verwerking in de stoffen en het gebruik van natuurlijk ogende stoffen. Denk daarbij aan polyester dat op linnen lijkt. Nieuwe materialen en kleuren voor de raambekleding zijn denim en indigo, evenals zachte grijstinten in combinatie met een accentkleur zoals mosterdgeel.

De vier ‘A House of Happiness’ collecties
A House of Happiness laat vier uiteenlopende stijlen gordijnen en decoraties zien. De decoraties bestaan uit kussens en embrasses.

· De Trevor & York collectie wordt gekenmerkt door casual stoffen met een romantische twist. De kleuren zijn veelal off-colours zoals ecru en kiezel. Deze combinatie geeft de collectie een klassieke stijl met een romantische inslag.

· De designgordijnen uit de Artende collectie zijn modern. Eenvoudige gedessineerde half transparante stoffen voeren de boventoon binnen de Artende collectie. Gestructureerde inbetweens, deze stof zit tussen het gordijn en de vitrage in, de crush-effecten en jaguard-geweven strepen geven de stoffen een 3D effect. De denimgordijnen van Artende voorzien een huis van de industriële look.

· Wie een huiselijke sfeer wil creëren, kiest voor de Homers collectie. Homers combineert frisse kleuren met een uitgesproken mix aan dessins zoals een vrolijke ruit-print. Binnen de homers-collectie bestaat er de Hollandse Cozz-lijn, speciaal gericht op een jonge doelgroep.

· De basiscollectie Secc is goed te combineren met de andere collecties door het gebruik van overwegend neutrale kleuren en natuurlijk ogende stoffen, zoals polyester dat op linnen lijkt. Secc kenmerkt zich door tijdloze eenvoud. De Secc collectie bevat ook denimgordijnen die makkelijk te combineren zijn met andere stoffen.

Gordijnen met 3D verwerking en denim
Product developer Mascha Bos van Vriesco International Fabrics heeft zelf een achtergrond in de mode en haalt daar graag inspiratie vandaan. ‘Denim is bijvoorbeeld niet alleen draagbaar als kleding maar wordt ook steeds vaker toegepast als raambekleding,’ zo vertelt Mascha. Ook wordt er geëxperimenteerd met stoffen door verschillende garen te gebruiken. Mascha Bos: ‘Speciale volumineuze garens met verdikkingen of krimpgarens zorgen voor een blijvend reliëf in het motief, zo creëer je een 3D effect in de gordijnen’

clip_image004

De Homers Cozz collectie

Verandering in gordijnentrends
De afgelopen jaren heeft de gordijnenmode zich langzaam verschoven. De omslag begon ongeveer twaalf jaar geleden toen er een duidelijke voorliefde was voor gele gordijnen. In de daar opvolgende jaren werden de geeltinten steeds vaker gemixt met terratinten. Daarna werden de ramen bekleed met zwarte en bruine gordijnen gecombineerd met een ivoorkleurige muur. ‘De huidige gordijnentrend met grijstinten en natuurlijk ogende synthetische stoffen, past bij de industriële look die veel wordt toegepast in moderne interieurs’, zo vertelt Mascha Bos. De natuurlijk ogende stoffen zijn vaak gemaakt van polyester en dus makkelijk te behandelen, maar ze hebben wel die natuurlijke uitstraling.

Meer informatie: www.Vriesco.com

Meer Raamdecoratie