dinsdag 29 maart 2011

Hoopvolle nieuwe kasten bij Castelijn

De Groningse ontwerper Gerard de Hoop doet zijn naam eer aan: Castelijn heeft wel drie van zijn kastontwerpen in productie genomen, die stuk voor stuk ‘zeer hoopvol’ te noemen zijn. Twee van de drie kastontwerpen zijn duidelijk aan elkaar verwant: de Rib en de Rob. Een 3e kastontwerp omvat een serie losse kastjes ‘op stok’: genaamd Sticks.

castelein1
Rob en Rib: twee kasten – één vormtaal
Rob is een slanke kast van 211 cm hoog en 80 cm breed, waarbij 3 vierkante open nissen de aandacht trekken. Deze nissen kunnen zelfs nog méér benadrukt worden door ze in kleur af te laten wijken van de rest van de kast én ze als ‘finishing touch’ uit te lichten met een in de schap ingebouwd spotje. Rob is in uni-, effect- en hoogglanslak leverbaar, waarbij allerlei combinaties tussen romp, deuren en nissen eindeloze variaties opleveren.

castelein2 
Sticks: flexibiliteit op pootjes
Het zien van een aantal aan de kant gezette protestborden was voor Gerard de Hoop een bron van inspiratie. De harmonieuze compositie van verschillende groottes in verschillende kleuren zette hem aan tot het ontwerpen van Sticks. Een kastsysteem met rompjes in vier verschillende breedte- én vier verschillende hoogtematen, net als de protestborden staand op een pootje. De totaalhoogte van elk Sticks kastje kan met de vier verschillende lengtes van de pootjes (de sticks) steeds weer anders zijn. Net als de toepassing van Sticks: als lowboard, als dressoir, als nonchalant in hoogte varierende kast of losse nacht- of halkastjes. Sticks is leverbaar in uni-, effect- of hoogglanslak.

castelein3

Wandplanken
Gecombineerd met een strakke samenstelling van Stickskastjes in zwart-grijs-wit tinten, laat Castelijn een nieuwe serie wandplanken in Utrecht zien. Net als de ‘oude’ blind aan de muur bevestigd, maar nu met een robuuste dikte van 38 mm. Een dikte die terugkomt in het kastsysteem Groove en Console, waardoor logische combinatiemogelijkheden ontstaan. De wandplanken zijn 25 cm diep en hebben lengtematen van 60 tot 280 cm. Zowel in hout als in uni-, effect- of hoogglanslak uitvoerbaar, steeds met ingebouwde spotjes als optie uit te breiden. http://www.castelijn.nl/

Meer interieur