donderdag 31 maart 2011

Mobiel meubilair – Woontrends zomer 2011 – Stad & Land

Het zomerse interieur anno 2011 wordt gekenmerkt door mobiliteit en flexibiliteit. Door slim in te richten en op te bergen wordt de ruimte optimaal benut. Zo wordt een plekje als de erker goed gebruikt door een op maat gemaakte opberg-bank. Kleine bijzettafels en krukjes zorgen voor dynamiek: ze zijn simpel en snel verplaatsbaar en zorgen daarmee voor afwisseling. Nieuw is de multifunctionele salontafel die in hoogte verstelbaar is en qua vorm geïnspireerd is op het inklapbare veldbed. Het signalement voor eetkamerstoelen is de retro spijlenstoel, de klapstoel en de gestoffeerde kuipstoel. Ook buitenmeubilair is populair en flexibel. De verweerde tuinstoel stamt uit een ver verleden. Tegenwoordig zijn er stijlvolle buitenstoelen waar we liever ook binnenshuis mee pronken en andersom: het daybed is weliswaar een comfortabele loungeplek voor binnen maar doet het ook goed op het terras. Het kan! Mix, match, verplaats en verwissel. Door de natuurlijke materialen, uni's in frisse kleuren en de afwezigheid van drukke prints, wordt het niet snel teveel in dit modern landelijke interieur.  

Blankhouten bijzettafeltje 'Kids' van www.anothercountry.com. Donker houten bijzettafeltje 'Bondt' van Zeitraum via www.eye4design.eu. Gehaakte kussens van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Groene kussens via www.0900-design.nl. Lederen vazen van Simon Hasan. Wit gehaakt kussen met knopen via www.rivieramaison.com. Koperen schaaltje en groen glaasje zijn privé bezit.

Gehaakte vaasmand van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Lamp Jieldé via www.depotrotterdam.nl. Glazen bord via www.zomersbloemen.nl. Kastje is privé bezit.

Bron Perscentrum Wonen

Meer woontrends 2011