woensdag 23 maart 2011

Spelen op kokos

Het is relatief onbekend bij tuinierend Nederland: kokos als bodembedekker. Het is een 100% ecologisch product dat wordt gemaakt van vezels van de bast van kokosnoten. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en gaat jaren mee. De toepassingsmogelijkheden van deze natuurlijke bodembedekker zijn groot. Met speels gemak maak je er een looppaadje in de (moes)tuin of een natuurlijk garagepad van. De kokosbast is ook zeer geschikt als ondergrond van een speelplaats.

kokos

Veelzijdig
De kokos bodembedekker van Naturado is een veelzijdig product; het is 100% natuurlijk, decoratief en duurzaam. Met kokos als bodembedekker heb je nauwelijks onderhoud en veel minder last van onkruid. Een ander zeer belangrijk voordeel van kokos is dat het zorgt een optimale vochthuishouding. In tegenstelling tot tuintegels zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering.

Natuurlijk zacht
Doordat kokos zachter aanvoelt dan andere bodembedekkers is het product zelfs comfortabel als je er met blote voeten op loopt. De bodembedekker is mede daarom zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. Een laagje kokos van ongeveer 5 cm is voldoende. Als de laag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er weer een laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Kokos bodembedekker is o.a. verkrijgbaar via tuincentra in verpakkingen van 50 liter voor € 9,99. Kijk voor meer info op www.naturado.nl.