maandag 28 maart 2011

Vitaal en goed voorbereid de zomer in met Sunshower

Gezond Vitamine D gehalte en minder kans op een verbrande huid

Nu de eerste zonnige lentedagen een feit zijn, kijken veel mensen uit naar de zomer. De dagen met meer licht maken de mens nu eenmaal energieker en opgewekter. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D. In de winter, maar ook steeds vaker het gehele jaar door, hebben veel mensen een vitamine D tekort. Terwijl een juiste dosering goed is voor de botten en de natuurlijke weerstand. Sunshower biedt de mogelijkheid om, onder de douche, regelmatig in aanraking te komen met zonlicht. Eerder onderzoek van Sunshower, in samenwerking met dermatologen van LUMC, heeft aangetoond dat geregeld kort gebruik van de Sunshower er toe leidt dat het vitamine D gehalte op een gezond niveau komt. Tevens kan de huid geleidelijk wennen aan zonlicht, wat beter is dan wanneer het lichaam opeens langdurig aan zonnestralen blootgesteld wordt.

sunshower

Uitvinding voor onder de douche
Het Sunshower concept is een uitvinding van Nederlandse bodem en onderscheidt zich van andere zonnebanken, doordat het gebruik plaats vindt onder de douche. In vergelijking met een bezoek aan de zonnebank kan men dankzij dit apparaat tijd besparen, maar vooral makkelijker en regelmatig korte momenten aan zonlicht blootgesteld worden. Sunshower is verkrijgbaar in verschillende variaties. Opbouwmodellen, welke eenvoudig in de hoek van iedere bestaande douche gemonteerd kunnen worden. Voor nieuwe douches zijn ook inbouwmodellen beschikbaar. De Sunshower Combi is een douchezonnebank met ingebouwde UV- en infraroodlampen.

Zonlicht is gezond
KWF Kankerbestrijding, Cancer Research UK en the National Osteoporosis Society adviseren om meerdere malen in de week tien à vijftien minuten in zonlicht door te brengen. Deskundigen vermoeden dat de angst voor huidkanker mensen te voorzichtig heeft gemaakt met zonnestraling, waardoor men ook buiten de winter om een vitamine D tekort krijgt. De optimale bloedwaarde voor vitamine D is nog steeds onderwerp van discussie, maar voorop staat dat de tekorten toegenomen zijn onder andere door gebrek aan zonlicht. Volgens experts is het juist prima om hiermee dagelijks kort in aanraking te komen. Alle Sunshower modellen zijn KEMA gekeurd en voldoen aan de huidige richtlijnen van de wetenschap omtrent verstandig zonnen.