donderdag 31 maart 2011

Woontrends zomer 2011 - Eerlijk en uniek

De emotionele lading van een zelfgemaakt kussen, schilderij of taart smaakt vaak naar meer: het is uniek, eerlijk en met liefde gemaakt. We decoreren ons huis daarom steeds vaker met handgemaakte accessoires, kunst van locale kunstenaars en ambachtelijk en verantwoord design. Zoals de van gekookt leer gemaakte vazen van Simon Hasan, waarbij een middeleeuws ambacht weer tot leven wordt gewekt. Of het kunstwerk van Gabriela Davalos met een schildering van een tarwe, dat symbool staat voor het landleven. De term 'social design' is in opkomst in woonmodeland: de mens achter het ontwerp heeft recht op eerlijk arbeidsomstandigheden. De Vietnamese makers van de handgemaakte sfeerlamp Bird's Nest (Ay Illuminate) hebben een goed bestaan en de Engelse timmermannen van Another Country krijgen goed loon én een ergonomische werkplek met gezond binnenklimaat. Fair trade voor iedereen!

Lamp 'Birds Nest' van www.ayilluminate.com. Salontafel '7680' van Scholten & Baijings voor www.gelderlandgoep.com. Gehaakt kussen, jas voor vaas en kopje van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Groen kussen (onder) van www.zomersbloemen.nl. Groen Recoloured tapijt van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Groene vaas van www.zomersbloemen.nl. Behang Galerie de Tableux uit de collectie 'Un Bisou' van www.eijffinger.com.

Fauteuil 'Clara' van Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Tafeltje TOR van www.montis.nl. Kunstwerk met tarwe door Gabriela Davalos. Groene vaas van www.zomersbloemen.nl. Gehaakte vaasmand van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Lamp Jieldé via www.depotrotterdam.nl.

Meer over de woontrend Stad & Land

Bron: Perscentrum Wonen