zondag 3 april 2011

Aan tafel!

EETKAMERSTOEL PENTA, ontwerp GIJS PAPAVOINE

Geslaagde missie: een kuipstoel maken die heerlijk zit en onder iedere eettafel past. Door de compacte afmetingen van Penta, het eerste ontwerp van Gijs Papavoine voor Designonstock.com, passen er makkelijk drie naast elkaar aan tafel. Mooi in stof en leer, door de strakke snit en subtiel toegepaste details. Op pootjes, wielen of met slede.

Gijs Papavoine over Penta: “Ik laat mij graag inspireren door architectuur. In deze tijd zie je veel moderne gebouwen met aangesneden vlakken. Uitgaande van een kubus kan men door het aansnijden van vlakken deze vorm heel interessant maken. Hierdoor krijgen de vlakken namelijk een andere licht- cq schaduwinval en daardoor een spel van licht en donker. Dit deed mij denken aan het ambacht van mijn vader, een diamantzetter. Al slijpend ontstaan er steeds meer vlakken en creeer je vanzelf een krachtige, facetgeslepen vorm. Deze edelstenen zijn in alle formaten mooi en goed in verhouding, net zoals mijn nieuwe stoel Penta. De naam zegt het al: vijfvlak”.

image007 

Model Penta is verkrijgbaar in 70 uitvoeringen in stof en 42 uitvoeringen in leer en is uit te voeren op poten, wielen of met slede. De eetkamerstoel is verkrijgbaar vanaf euro 349,-. Net als de overige meubels in de Designonstock.com collectie is de levertijd van Penta 2 tot 3 weken. Ook op dit model biedt Designonstock.com haar unieke ruilservice. Stoel Penta is vanaf eind april verkrijgbaar via de erkende Designonstock.com verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Over Gijs Papavoine: Gijs Papavoine is een gevestigde naam in de designwereld. Zijn ontwerpen zijn een weerkaatsing van prikkels, impressies en conclusies. ‘De tijd waarin we leven, zit vol gedrevenheid. Men wil zich onderscheiden. Meer ambachtelijkheid, individualiteit en stijl. Met nieuwe openingen naar de denkwijze van morgen. Een goed ontwerp heeft karakter’. Als ontwerper heeft hij de mensen om hem heen voor ogen. Zijn ontwerpen richten zich tot individuen en hebben een bepaalde verfijning. Het zijn objecten die comfort uitstralen en toch stevig in de ruimte staan. Een spel tussen curve en lijn, helderheid en ingetogenheid. In 2011 heeft Gijs Papavoine een reddot design award ontvangen.