woensdag 27 april 2011

Body & Mind: met beide voeten in de tuin

Genieten van zonnestralen en een zwoel briesje… De tuin is een ideale plek om tot rust te komen. Sommige tuinplanten hebben iets extra’s en prikkelen de zintuigen meer dan andere planten. Lavendel, rozen en bamboe zijn voorbeelden van zulke planten en hebben een positieve invloed op lichaam en geest. Zonder dat het zweverig wordt, want de planten staan gewoon met hun voeten in de tuin!

Geur in de tuin
Rozen en lavendel zijn populaire tuinplanten. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben ook prettige en herkenbare geuren. Deze geuren hebben een ontspannende werking en daarom knippen mensen vaak wat takjes af om ze vervolgens in huis te zetten. Zo ademt ook het interieur één en al ontspanning.

lavendel

Wat ruist er…
De bamboeplant komt van oorsprong uit Zuid-Amerika maar lijkt in de beleving van velen onlosmakelijk verbonden met China en Japan. Bamboes zijn snel groeiende planten die het hele jaar door mooi groen blijven. Ze zijn daardoor erg geschikt voor de aanleg van een haag of tuinafscheiding. Omdat de plant onder de grond flink woekert, is het raadzaam om rond de kluit een wortelbegrenzer te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een niet-woekerende soort zoals de meeste Fargesia-bamboes. Wanneer er een prettig zomerbriesje door de tuin waait, maakt de bamboe een zacht ritselend geluid zodat je helemaal tot rust komt.

bamboe

Ontspannen uitje
Bij veel tuincentra wordt van 2 mei tot en met 4 juni 2011 een “ontspannen actie” gehouden. Iedereen die een “body & mind”-tuinplant als bijvoorbeeld bamboe, lavendel, of tuinroos koopt, ontvangt een unieke code. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je kans op een ‘ontspannend’ verwenweekend voor twee personen bij Thermen Bussloo.

Voor meer informatie en een overzicht van deelnemende tuincentra: www.gekopgroen.nl