zondag 3 april 2011

Laguzzo: de nieuwe naadloze wandafwerking

Naar naadloze wandafwerkingen is een grote vraag. De problemen met bestaande opties hebben echter nog niet geleidt tot een ware trend. Laguzzo is een wandafwerking die met deze problemen afrekent. Bovendien is het prijstechnisch interessanter dan bestaande alternatieven.

Net als naadloze vloeren is ook een grote vraag naar naadloze wandafwerkingen. Bestaande naadloze wanden als tadelakt of spachtelputz kennen echter problemen met vloeistofdichtheid en scheurgevoeligheid of vragen regelmatig onderhoud met was of lak.

sensolaguzzo 
Laguzzo, geleverd door Senso, biedt garantie op al deze punten en vergt nauwelijks onderhoud. Laguzzo is een robuuste wandafwerking uit vermalen gesteente, gewonnen uit groeves rondom Firenzuola, Italië. Het steen wordt gebroken en fijngemalen en met bindmiddelen tot een pasta verwerkt. Dit wordt naadloos op de wanden aangebracht. Het materiaal wordt zeer hard, met een zeer hoge kristaldichtheid. Nadat Laguzzo eenmaal is aangebracht is de wand volledig vloeistofdicht. Verdere behandelingen als het aanbrengen van was of laklagen zijn niet nodig.

Laguzzo is daarnaast hoog alkalisch. Dit zorgt ervoor dat schimmels en bacteriën geen kans krijgen. Dat maakt het product niet alleen duurzaam, maar ook eenvoudig te onderhouden. In een doucheomgeving is het enige onderhoud het wissen van de wandafwerking na het douchen en het schoonmaken van de wand, een keer in de zes maanden.

Bijzonder is bovendien dat, hoewel de wandafwerking volledig glad is, vleugen in het materiaal zichtbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door het draaien van de mineraalkristallen, die op een andere zijde een andere kleur hebben. Hierdoor ontstaan de vegen.
De wandafwerking wordt in zes natuurlijke kleuren uitgevoerd en wordt toegepast in badkamer, slaapkamer en woonkamer