donderdag 21 april 2011

Swingende hortensia

In 2011 introduceert Endless Summer de tuinhortensia ‘Twist-n-Shout’. Het is de eerst doorbloeiende hortensia met platte, schermvormige bloemen. Bovendien maakt de ‘Twist-n-Shout’ een einde aan snoeiproblemen want ongeacht welke tak je snoeit in het voorjaar, de ‘Twist-n-Shout’ zal je altijd trakteren op een rijke bloei. De zomertuin swingt de pan uit met deze nieuwe tuinhortensia.

hortensia

Noviteit
De hortensia ‘Twist-n-Shout’ is een zogenaamde ‘teller’-type. De nieuwe hortensia is te herkennen aan het donkere blad en de platte, schermvormige bloemen in de kleuren roze en blauw. Het hart van de bloem is echter altijd roze. De hoogte van de plant varieert van 90 tot 150 centimeter, de bloemen kunnen een diameter van wel 20 centimeter hebben. De ‘Twist-n-Shout’ heeft de unieke eigenschap om op elke tak bloemknoppen te vormen en die allemaal bloeien. Je kunt in het voorjaar (maart) dus elke tak snoeien, zonder dat dit ten koste gaat van een rijke bloei. De ‘Twist-n-Shout’ is bovendien bestand tegen (zeer) strenge vorst.

Eenvoudig
Het planten van de ‘Twist-n-Shout’ is eenvoudig en kun je het beste vanaf eind april doen. Maak een plantgat, voeg wat speciale tuingrond toe voor een optimale groeistart en plant de hortensia. Geef vervolgens royaal water en het grote genieten begint. Behalve in de tuin kan de ‘Twist-n-Shout’ ook uitstekend worden toegepast in grote potten op het (dak)terras of balkon. Je ziet direct wanneer ze water nodig hebben, het blad van de hortensia gaat dan wat ‘slaphangen’ om zich (kort na het watergeven) weer op te richten.

Cadeautip: Zondag 8 mei is het Moederdag. Verwen moeder eens met een ‘swingende’ hortensia!

Kijk voor meer informatie en acties op www.endless-summer.nl