woensdag 27 april 2011

Verrassende kamerplant voor buiten

Kleurrijke Calla
Mensen voelen zich vaak bewust of onbewust verbonden met een kamerplant. In elke ruimte waar een ‘groene huisgenoot’ staat merk je zijn aanwezigheid. Dat geldt ook voor de Calla. Hij geeft energie, brengt sfeer, zuivert de lucht, werkt stressverlagend en is een kleurrijk type. De Calla is echter een kamerplant met een extra verrassende eigenschap. Je groene huisgenoot vindt het namelijk ook erg gezellig om een terrasje mee te pikken.

calla

Kleurrijk
Van oorsprong komt de Calla uit de Zuid-Afrikaanse natuur maar in ons land is hij vooral bekend als kamerplant. Vanaf half mei is kans op nachtvorst nagenoeg nihil en kan de Calla prima op het balkon of terras worden gezet. De Calla wordt daarom ook wel een ‘Verrassend Buiten’-plant genoemd. De bloemen hebben de vorm van kelken en geven een bijzondere sfeer aan de buitenkamer. Opvallend is dat de Calla zich niet meer beperkt tot witte of gele kleuren. Tegenwoordig zijn er ook prachtige soorten met dieppaarse of zachtroze bloemen.

Verzorging
Calla’s kunnen buiten wel drie maanden lang bloeien. De verzorging is eenvoudig: geef regelmatig water. Het groene blad van de Calla dient overigens als een ‘natuurlijke’ vochtigheidsmeter. Wanneer het blad wat slap gaat hangen, is het hoog tijd om water te geven en als het blad gaat ‘tranen’ mag je minder water gieten. Voor een extra lange bloei kun je het beste wat plantenvoeding aan het gietwater toevoegen.