maandag 16 mei 2011

DuPont™ Corian® prominent aanwezig op 100% Design

100% Design is het enige vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Van donderdag 26 t/m zaterdag 28 mei is in de inspirerende Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam het allernieuwste en mooiste te zien op het gebied van interieurontwerp. DuPont™ Corian® presenteert in stand S-19 met belangrijke partners uit haar Quality Network: CoproNed en INTOS interieurmakers.

Veelzijdig Corian®
Corian® is een droom voor ontwerpers. Het materiaal legt geen enkele beperking op aan de creativiteit. Het kan naadloos worden verwerkt in alle mogelijke - ook ronde - vormen. En met de lichtdoorlatende eigenschappen kunnen unieke effecten worden bereikt. Corian® is leverbaar in maar liefst 100 sprekende kleuren, die in een fraaie display te bewonderen zijn in de stand. Hier worden ook de meest geavanceerde Corian® toepassingen getoond zoals LED-verlichting, glow in the dark en thermoforming.

Corian® is sterk, niet poreus en resistent. Brandende sigaretten, wijn, nagellak en kleurstoffen hebben geen vat op dit fraaie materiaal. Het is zeer gemakkelijk te onderhouden en kan zelfs met een licht schurend middel worden schoongemaakt.

Iceberg Vodka bar gemaakt door CoproNed

iceberg

Het van oorsprong Canadese vodkamerk is bezig met een opmars in Europa. Om de merkidentiteit te onderstrepen is een speciale Iceberg Vodka bar ontworpen in Corian®. Aan de hand van een ontwerp van het Amsterdamse ontwerpbureau Framework werd voor 100% Design een bar ontwikkeld en gerealiseerd door Quality Network Partner CoproNed, die een grote reputatie heeft op het gebied van interieurbouw. De door CoproNed gemaakte bar meet 101 x 150 cm en is uitgevoerd in Glacier White. De gladde en strakke lijnen vormen een fraai geheel. Vooraan is het logo van Iceberg Vodka zichtbaar dat aan de achterzijde werd uitgefreesd en wordt aangelicht. Aan de bovenzijde is een module bevestigd met extra lichtdoorlatende Corian® Illumination in de kleur Ice White. Het geheel is bijzonder stijlvol met een subtiel lichteffect dat vooral tot zijn recht komt in een schemerige baromgeving.

De bar van Iceberg Vodka beleeft zijn Nederlandse première op de beurs 100% Design en is bovendien genomineerd voor de 100% Design Award. Naast CoproNed zal ook Concept Spirits, de distributeur van Iceberg Vodka, in de Corian® stand aanwezig zijn om een toelichting te geven bij het concept dat over heel Europa zal worden uitgerold.