vrijdag 20 mei 2011

Intratuin steelt de show op de Libelle Zomerweek

De sfeertuin van Intratuin op de Libelle Zomerweek is een doorslaand succes. Intratuin trendwatcher Romeo Sommers ontwierp de tuin waarin de opvallendste trends voor het zomerseizoen aan bod komen. In de eerste dagen van het populaire evenement hebben al vele duizenden bezoekers de tuin bezocht.

Zij konden daar de trends ‘slow living’ en ‘well being’ van dichtbij bekijken: de trends waarbij mensen bewuster omgaan met de vrije tijd die ze hebben en streven naar rust en harmonie. “We willen ons lekker voelen in onze tuin of op ons balkon”, aldus Romeo Sommers. De sfeertuin van Intratuin is op de Libelle Zomerweek nog tot en met 22 mei te bewonderen. De trends uit de sfeertuin zijn ook in de plaatselijke Intratuin terug te vinden.

intratuin1

Volgens Romeo Sommers, trendwatcher van Intratuin, staan bewust genieten en gemak voorop bij mensen die ‘slow’ leven. De tuin ontwikkelt zich volgens deze trend van een ‘kijkdoos’ naar een belevingstuin. Sommers: ”We willen in de tuin of op het balkon buiten koken, er je vrienden ontvangen, bloemen plukken, de bloemen ruiken en vlinders zien rond fladderen maar ook  eten uit je eigen tuin. Bij Intratuin noemen we dit de eetbare tuin.” In de stroming ‘well being’ staan groen en nostalgie centraal. We voelen ons lekkerder in een groene omgeving blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het verleden keert terug, maar dan in een modern jasje. Voorheen truttige planten van oma, zoals de patiocyclaam, zijn zodanig veredeld dat ze nu geschikt zijn voor buiten. Sommers noemt dit ‘nieuw-authentiek’. Ook in de tuinmeubelen zien we de hang naar nostalgie en romantiek terug.

Intratuin_3 
Kleuren in de tuin of op balkon
De sfeertuin is opgebouwd aan de hand van een aantal trends in kleuren voor dit seizoen: de hoofdtrend in de tuin is de nieuwe romantiek. Bruine, grijze en ecru tinten staan erin centraal, met vergrijsde accenten van lila. Een andere trend is brocante met ook hier bruine, grijze en ecru tinten maar in dit geval gecombineerd met zeegroen en zeeblauw. Sommers ziet creativiteit ook als een highlight voor het zomerseizoen. Hij licht toe: “Bij deze trend werk je vanuit een rustige basis met veel wit en grijzen en kan je daarnaast lekker met kleuren en dessins spelen. Een beetje oud, een beetje zelfgemaakt en een beetje nieuw geven deze trend een heel speels karakter.”

intratuin4

Bron: Intratuin

Meer tuin