vrijdag 20 mei 2011

Nuna presenteert: interieur design tips voor ouders

Voor avontuurlijke ouders betekent de komst van een kindje een opwindende uitdaging om de woonruimte zo in te delen dat het ook voor nieuwsgierige kleine handjes een veilige omgeving is. Maar waar begin je? Nuna heeft vier interieur designers samengebracht om speciaal voor deze ouders handige tips & tricks op papier te zetten over hoe je huis her in te richten bij de komst van een kindje:

Iwan Nagel, IWAN NAGEL DESIGN FOR INTERIORS

 1. Muren zonder vieze vingers
  Schilder met een blokkwast je muur met acryl zijdeglans in lange verticale streken. Wel zorgen dat je ondergrond mooi vlak is. De muur is makkelijk afneembaar en de glans geeft een bijzonder fris effect.
 2. Creëer een eigen plek voor je kind in de woonkamer
  Als je enigszins de ruimte hebt creëer dan voor je kind een eigen plekje in de woonkamer. Denk aan een kast met onder rollades die uit de kast getrokken kunnen worden. Dit kan makkelijk mee worden genomen naar een andere plek in de woonkamer.  Prettig voor je kind om een eigen plek te hebben en zo is niet de hele woonkamer een speelplek voor je kind.
 3. Hoe een houten vloer mooi te houden
  Zand is een drama voor je houten of natuurstenen vloer. Heb je een voorportaal waar de kinderen binnenkomen leg dan over de gehele vloer van het voorportaal een mooie inloopmat waar de schoenen worden uitgetrokken bij binnenkomst. Zo beperk je de inloop tot een minimum.

Ingrid Heijne, INGRID HEIJNE INTERIOR DESIGN

 1. Bekijk de ruimte vanuit het perspectief van een kind
  Bekijk en benader de ruimte vanaf ooghoogte van je kind. Wat ziet je kind als hij/zij door de ruimte kruipt, loopt of omhoog kijkt als hij/ zij in zijn bedje ligt. Ontwerp het vanuit zijn/haar gezichtspunt en niet vanuit het jouwe/ de ouders.   
 2. Verhaal
  Maak een verhaal naast je kleurenpallet/ moodboard. Zo kom je tot andere oplossingen in je ontwerp, keuze van je meubilair en inrichting van de kinderkamer.
 3. Op zoek naar avontuur
  Maak de ruimte avontuurlijk met verschillende spannende plekken en zorg dat je een activiteit in de ruimte kan doen. Bv klimmen, hutten bouwen en verstoppertje spelen.

Linda Overgoor, LINDESIGN

 1. Neutraal gecombineerd met kleur
  Houd de meubels neutraal wit of in 1 kleur. Zo breng je de rust terug in het interieur. Schilder bijvoorbeeld één wand in de woonkamer in een felle kleur en stem hier de accessoires op af. Houd de ruimte verder rustig qua kleur.
 2. Opbergsysteem voor speelgoed
  Koop een mooi opberg bankje of kist waar je elke avond het speelgoed in opbergt zo creëer je meer rust in huis. Je kunt ook gemakkelijk opbergzakken maken voor aan de box (deze kan met klittenband aan de box bevestigt worden). Doe dit in dezelfde kleur als het boxkleed.
 3. Kleed het huis aan met accessoires van zacht materiaal

Kies bij de aanschaf van accessoires voor zachte materialen en ronde opjecten. Denk hierbij aan mooie textiele kussens, sfeervolle dekens (ter decoratie over de leuning van de bank) en ronde tafels. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken dat ze een bedreiging vormen voor een spelend kind.

Simone Gager, Product Designer and Nuna Living Design Contest Spokesperson

 1. Harmonie en kleur
  Voor een kind zorgt een rustige en harmonieuze omgeving voor een veilig gevoel. Aan de andere kant stimuleren vrolijke kleuren de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind en helpt het kinderen dingen sneller over te nemen en te leren. Bekijk hoe je deze twee dingen kan combineren in een ruimte.
 2. Vermijd rommel
  Voor een ouder is een functionele ruimte de sleutel tot succes. Hierdoor zijn de dagelijkse activiteiten als het verschonen van een luier of het voeden van een kind mogelijk in aan handomdraai.
 3. Maak het af met de juiste producten
  Om een goede balans te vinden tussen zowel de ouder, het kind en de fysieke inrichting van de kamer is het belangrijk om het interieur aan te vullen met stijlvolle en functionele producten zoals de slimme babyproducten van Nuna.

Living Design_Easy_NL_2

Nuna Living Design Contest

Nuna, een collectie van slimme baby artikelen ontworpen door designers, organiseert tot eind juni de Nuna Living Design Contest. Hiermee hopen zij de  meest stylische en kindvriendlijke wooninrichting van Nederland te vinden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1000,- en de complete collectie  na producten. Het enige wat je hoeft te doen is een foto te uploaden van je huis via http://www.nuna.eu/livingdesign-nl.