dinsdag 17 mei 2011

Sterren van de strijktafel bekend

Brabantia onthult de winnaars van de internationale ontwerpwedstrijd 'Strijk met Stijl'

In navolging van de eerste succesvolle reeks ‘Strijk met Stijl’, schreef Brabantia een nieuwe ontwerpwedstrijd uit. Intussen zijn de sterren van de strijktafel bekend. De jury riep de Nederlandse Gerda Elzenaar uit tot internationale winnaar. Haar ontwerp zal op strijktafels in heel Europa prijken. Nationale laureaat is Debbie Lagerweij uit Varsseveld.

gerda

debby


Het concept van de tweede ‘Strijk met Stijl’ (www.strijkmetstijl.nl) bleef onveranderd: online een leuke overtrek ontwerpen voor een Brabantia-strijktafel. Wel nieuw is dat er voor deze editie volop gestemd kon worden. En met 73.418 bezoekers mag Brabantia deze creatieve ‘sequel’ gerust een succes noemen.

Anne Slaats, Communication Manager van Brabantia: “Met zoveel reacties hebben we het succes van de eerste editie verpulverd. Er werd ijverig deelgenomen en nog ijveriger gestemd. We hopen dat het winnende internationale ontwerp, dat volgend jaar in productie zal gaan, het strijkleed van veel mensen zal verzachten.”

• Internationale winnaar
Een jury selecteerde onze landgenote Gerda Elzenaar (33) als internationale winnares. Haar lentefris bloesemontwerp zal straks effectief in productie gaan. Strijkroem verzekerd dus. Daarnaast ontvangt ze ook een mooi Brabantia-prijzenpakket t.w.v. 1.500 euro.

Gerda Elzenaar: “De heerlijke geur van schone was inspireerde me tot een fris schilderijtje met lentebloesem. Strijk je was lentefris! Ik hoop dat heel wat mensen het leuk zullen vinden, want uiteraard ben ik erg blij dat mijn ontwerp gecommercialiseerd wordt. Ik heb geen minuut getwijfeld om deel te nemen: ik hou van ontwerpen en ga graag een uitdaging aan. Het is dan ook leuk om te zien hoeveel mensen er voor je stemmen. Zo heb ik zelfs stemmen gekregen uit Amerika, Canada, Australië en Japan.” Gerda werkt als styliste bij een textielbedrijf. Haar vrije tijd gaat uit naar schilderen, tekenen, ontwerpen en zingen in een gospelgroep. En uiteraard naar haar twee meisjes en manlief… die thuis de was én de strijk doet.

• Nationale laureaat
Naast de internationale winnaar is er ook een nationale laureaat. De meeste stemmen – 3.708 om precies te zijn – gingen naar Debbie Lagerweij uit Varsseveld. Haar futuristisch ogende paarse wolkendek is goed voor een waardebon van 500 euro aan Brabantia-producten.