donderdag 26 mei 2011

Thonet introduceert kartonnen vouwstoel VouwWow

eubelproducent Thonet introduceert van 26 tot en met 28 mei 2011 op de beurs 100% Design in Rotterdam de (VouwWow)VW01, een kartonnen vouwstoel die in 2009 de Thonet Mart Stam prijs won. De VW01 komt op de markt onder het in 2010 geïntroduceerde label Thonet EXP. De toevoeging EXP staat voor Experience, Experiment en Exposure. De VW01 is het eerste product uit de collectie van Thonet EXP, ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de ontwerpers Maartje Nuy en Joost van Noort en Thonet.

vw01

VOUWWOW(VW01)
De VW01 combineert in haar ontwerp op verrassende wijze zitcomfort met innovatieve vormgeving, materiaalgebruik en duurzaamheid. De strakke, open belijning en verfijnde details van het silhouet contrasteren met de gesloten voor- en achterzijde van de stoel.

De stoel is gemaakt uit één stuk recyclebaar honingraatkarton, geproduceerd met minimaal snijverlies tot een plat en lichtgewicht pakket. Het ontwerp komt hiermee tegemoet aan de hedendaagse gedachte van duurzaam materiaalgebruik en efficiënt transport en opslag. Door een aantal simpele handelingen laat dit pakket zich eenvoudig vouwen tot een comfortabele stoel die zich fantastisch laat gebruiken in eigentijdse interieurs.

De stoel is te bestellen via een speciaal hiervoor ontwikkelde webshop www.thonetexp.nl en kost 98 euro inclusief btw.