dinsdag 31 mei 2011

Toptraining kleuradviseur

Marie Gon Vos heeft in samenwerking met de NIA Academie een cursus ontwikkeld over Kleur & Advies. Op 3 november 2011 gaan we van start met deze training in Amsterdam. Kleur is een belangrijk onderdeel van een interieurontwerp, een professioneel kleuradvies - al dan niet in combinatie met een architectonisch vormgeving of onderdeel van een stylingconcept - is essentieel om een project te doen slagen. In deze training van 6 dagdelen leer je het toepassen van kleur in het interieur door middel van opdrachten uit de praktijk.

Gedegen kennis van kleurentheorie
Bij het tot stand komen van een evenwichtig kleuradvies laat je natuurlijk allerlei verschillende aspecten van kleur meewegen. Een goed kleuradvies kan heel complex zijn. Los van persoonlijke voorkeuren van opdrachtgevers - die natuurlijk bij een uitgebreide intake aan de orde komen - zijn er nog legio zaken te noemen, zoals   de beïnvloeding van de ruimte, functie uitdrukking en associaties die worden opgeroepen bij bepaalde kleur.

Van onderbuik naar gedegen advies
Een aspect wat ruim aanbod komt in deze cursus is de motivatie van je kleuradvies, vaak verteld je onderbuik dat het goed zit maar hoe breng je dat over aan de klant. Daarvoor moetje natuurlijk wel de theorie van kleursystemen kennen zodat je je keuzes kunt onderbouwen en de klant kunt overtuigen.

Doelgroepen
Werknemers uit de woonbranche die als taak hebben kleuradvies te geven. Interieurontwerpers –stylisten. Creatieve mensen die van kleuradvies hun werk willen maken.

Meer informatie.