woensdag 1 juni 2011

Appels van Bull & Stein: objecten van verleiding

De keramische vruchten van Bull& Stein zijn verleidelijke objecten die direct in het oog springen. De natuurgetrouwe appels van de Braziliaanse kunstenares Lisa Pappon zijn er in natuurlijke én onrealistische kleuren, in zilver, metallic, hoogglans- en matafwerking en met bladgoud. De kunstwerken kunnen zowel binnen- als buitenshuis geplaatst worden en springen altijd in het oog.

bs1

Kunstenares Lisa Pappon reisde de wereld rond op zoek naar een symbool dat voor ieder mens een betekenis heeft, ongeacht zijn of haar afkomst. Zij ontdekte dat de appel wereldwijd in legendes, mythes en verhalen terugkomt en veel betekenissen heeft. Perfectie, kracht, gezondheid en zelfs mythische krachten worden aan deze vrucht toegeschreven. De kunstwerken die Pappon maakt van de appel spreken dan ook wereldwijd aan. Sinds kort worden de ‘ceramique fruits’ van Bull & Stein in Nederland vertegenwoordigd door Sabine Struycken. Zij levert als groothandel aan winkels en tevens zijn de appels verkrijgbaar via haar eigen (web)winkel Insideout Luxury (www.insideoutluxury.nl).

bs2

Soorten en maten
De keramische appels van Bull & Stein zijn er in verschillende maten, met een diameter van 12 tot wel 95 centimeter. Geen appel is hetzelfde omdat ze handgemaakt worden. Dankzij een speciale coating en het bakken op hoge temperaturen kunnen de meeste modellen ook buiten staan.

bs3

Kleuren & afwerking
De appels zijn er in vele kleuren en verschillende afwerkingen. Klassiek Mat zijn handgeverfde appels (en peren) in realistische kleurtonen met een matte glans. De vruchten in de Prestige Collectie zijn bekleed met bladgoud of –zilver. De Briljant Glaze collectie heeft een hoogglans afwerking en de vruchten in de Blue collectie zijn van een overweldigend blauw van lapis lazuli pigment. De Racing Edition Metallic is afgewerkt met een hoogglans metallic lak.

Meer informatie op www.insideoutluxury.nl en www.bullstein.com