dinsdag 28 juni 2011

Designprimeur voor Nederland

B-outside opent eerste flagshipstore van Gandia Blasco in Nederland
Eindelijk heeft Nederland in Doetinchem nu ook zijn officiële Gandia Blasco flagshipstore, na o.a. New York, Istanbul en Milaan. Roy en Gerdien Bergevoet geven dit unieke outdoormeubilair een onderkomen in een prachtig oud pakhuis in het centrum. Daarbij kiezen ze voor een exclusieve samenwerking met het Spaanse merk. Roy en Gerdien Bergevoet willen het verschil maken met de bijzondere kwaliteit en de strakke, tijdloze esthetiek van Gandia Blasco en hun uitmuntende service, zowel voor de zakelijke markt als voor particulieren.

gandia1

Stijl en kwaliteit
Wie B-outside binnenstapt, ziet in één oogopslag waar Gandia Blasco voor staat. Heldere lijnen, elegantie, in één woord: stijl. Je beleeft het in alle hoeken van het pand met een showroomoppervlakte van 550 m². "Gandia Blasco is niet zomaar een trendy outdoorlabel", legt Roy Bergevoet uit. "Dit Spaanse merk hoort bij de absolute top op het gebied van outdoormeubilair, en in Spanje weten ze alles van comfortabel buiten leven. Het merk is het geesteskind van de Spaanse ontwerper José A. Gandía-Blasco, die nog altijd alles coördineert en ook mee ontwerpt. Heel bijzonder is dat de ontwerpen in alle omgevingen passen, van strak modern tot classicistisch. Qua uitvoering en materialen is dit de top. Dit meubilair kan het hele jaar buiten blijven staan."

gandia2

Merk op dat de collecties van Gandia Blasco dankzij het Passdoor-concept ook in overdekte en halfoverdekte ruimtes schitteren. De 2011 collectie van Gandia Blasco biedt een waaier van stoffen om het meubilair aan te passen aan elk seizoen en aan elke omgeving, binnen of buiten!

Duurzaam comfort
Na een marktverkenning kozen Roy en Gerdien Bergevoet er bewust voor om slechts met één merk samen te werken: "Onze filosofie vinden we volledig terug in Gandia Blasco. Dat pure en sobere, die hoogwaardige kwaliteit. De nieuwste tinten zijn geïnspireerd op het palet van de ochtend- en avondzon. Ze maken elke omgeving mooier. De heldere lijnen kenmerken de stijl van het huis, maar er blijft een brede keuze. Zie bijvoorbeeld collecties als Outdoor Spaces, Saler, Na Xemena en Flat die we op verschillende etages etaleren."

Zakelijke markt
B-outside heeft een professionele en creatieve architectuur afdeling voor het inrichten van bijvoorbeeld horecagelegenheden, sauna's, terrassen en bedrijfstuinen. Ook maatwerk is mogelijk dankzij het hechte samenwerkingsverband met Gandia Blasco. Bovendien is B-outside behalve dealer ook distributeur voor Gandia Blasco in Nederland. "We leveren alles zelf: service en persoonlijk contact staan hoog in het vaandel", vertelt Roy Bergevoet. "We nemen de tijd en werken in heel Nederland en daarbuiten. Recent realiseerden we nog een groot project in Zuid-Frankrijk. Ook in onze showroom maken we het onze gasten gemakkelijk: er is een gratis parkeergelegenheid achter ons pand aan de Gasthuisstraat 13."

Gan: prachtige handgetufte en handgeknoopte tapijten
Naast de collecties van Gandia Blasco vertegenwoordigt B-outside ook de collectie Gan-tapijten met een ruime opstelling in de showroom. Gandia Blasco begon meer dan zestig jaar geleden als een textielfabrikant. In de afgelopen jaren keerde het terug naar zijn roots met een collectie geweven, handgetufte en handgeknoopte tapijten. De ontwerpen zijn beïnvloed door onder andere Perzische, Arabische en mediterrane culturen.

Collectie van Urquiola
Dit jaar vormt de Mangas-collectie van topontwerpster Patricia Urquiola een hoogtepunt. Haar ontwerp kreeg de ICFF Editors Award en werd in New York in het MAD Museum geëxposeerd. Andere ontwerpers zijn Jean-Marie Massaud, Marie Mees, Mario Ruiz, José Gandia en Sandra Figuerola. De combinatie van gerenommeerde topontwerpers en de zeer gunstige prijskwaliteitverhouding maakt Gan uniek in de markt.

nix