zondag 5 juni 2011

Grote diversiteit op een zeer geslaagde editie van 100% Design Rotterdam

Eén hal tot de nok toe gevuld met prachtig interieur design bood nog nooit zoveel inspiratie als dit jaar. Ruim 120 deelnemers, van startende ondernemer tot gevestigde fabrikant, hebben allemaal hun uiterste best gedaan door op hun stand hun nieuwste ontwerpen te tonen aan de 6.345 bezoekers van 100% Design.

100design

De aanpassing van het concept van het evenement heeft voor de organisatie goed uitgepakt. De kleinere standruimten met ieder wel hun eigen identiteit maakte het tot een sfeervol en to-the-point evenement. Het strengere toelatingsbeleid, met als basis kwaliteit en met maar een beperkt aantal deelnemers per productcategorie gaf een hoge diversiteit en een kwalitatief aanbod, waardoor bezoekers aangenaam verrast werden. Al met al leidde de nieuwe opzet tot een waanzinnig goede vibe op de beursvloer!

100design

Tijdens de deelnemersborrel vrijdag werd de winnaar van de 100% Design Awards bekend gemaakt. De jury bestond dit jaar uit Jan Melis (Studio Jan Melis), Victor le Noble (Tuttobene), Tracey Ingram (Frame Publishers) en Jorre van Ast (Arco). Maar liefst 85 deelnemers hadden een product aangemeld en de jury had er dan ook een zware taak aan alle producten te bekijken en te beargumenteren om tot een unaniem oordeel te komen. De stoel Pod van Benjamin Hubert voor de Vorm heeft de 1e prijs gewonnen door het innovatieve ontwerp en de duurzaamheid dat hoog wordt gewaardeerd. De 2e prijs is voor de RePly chair van Roderick Vos voor Bert Plantagie. Deze stoel is productietechnisch een hoogstandje en de organische vormgeving maakt het tot een geweldig ontwerp. De Tafelpot van Peter Hopman voor Cowerk heeft de 3e prijs in de wacht gesleept, waarbij de jury het belang van groen op de werkplek, het verbeteren van het binnenklimaat en het personaliseren van de werkplek hoog acht. Rico Pronk Lichtarchitectuur ontving een aanmoedigingsprijs van de jury voor zijn sympathieke ontwerpopvatting van authentiek licht- en schakelmateriaal. De Willem de Kooning Academie had volgens de jury het beste standontwerp, omdat voor ieder product een bijpassend presentatiemeubel was ontworpen, dat de diversiteit van het getoonde werk ondersteunde.
  100design

Ondanks geruchten dat het een 2-jaarlijks event wordt is de organisatie na deze succesvolle 9e editie toch zeker van plan om in 2012 weer het vakevenement neer te zetten. Verschillende bestaande en nieuwe deelnemers hebben aangegeven volgend jaar van de partij te willen zijn. Bedrijven die besluiten om om het jaar deel te nemen maken op deze manier plek voor partijen die op de wachtlijst staan. Hierdoor is het aanbod iedere editie vernieuwend en blijft 100% Design jaarlijks een goede en kwalitatieve ontmoetingsplek voor de professionele bezoeker in Nederland! Over het precieze hoe, wanneer en vooral waar volgt na de zomer bericht. Kijk als u het heeft gemist of gewoon om nog even na te genieten op de website in de fotogallery ’11 voor prachtige beelden van de afgelopen editie op www.100procentdesign.nl.

Meer woonbeurzen en design evenementen

nix