woensdag 1 juni 2011

Jules & Jeremy Art & Design. Meubeldesign en galerie.

Jules en Jeremy, een ontwerpersduo met een unieke serie designmeubels. Deze designmeubels zijn aan de Oude Gracht in Utrecht inmiddels niet meer weg te denken uit de loop rond het Museumkwartier. Omdat de twee ontwerpers vinden dat design en kunst elkaar complimenteren, hebben zij ervoor gekozen om hun designmeubels in één ruimte te etaleren in combinatie met kunstwerken. Een winkel en expositieruime ineen. Ze streven er naar om kunstenaars te vinden waarvan het werk goed harmonieert met hun meubelontwerpen. Met exposities van kunstenaars als Theo Mackaay (de ontwerper van het Gouden Kalf), Nico Vrielink, Esther Barend en volgend jaar Jan-Peter van Opheusden hebben zij zich als galerie al aardig op de kaart gezet. De kunst combineert niet alleen goed met de designmeubels, maar is ook een bron van inspiratie voor de designers. Net als kunst verdient een designmeubel ook een prominente plek in het interieur.

jj1

Jules & Jeremy Art & Design is een samenwerking van Jules Ponsioen en Jeremy Nagel. Beiden zijn afkomstig uit Utrecht en al ruim dertig jaar bevriend. Na jaren bezig te zijn met het uitvoeren van eigen meubelontwerpen voor een kleine kring van vrienden en belangstellenden zagen zij in december 2008 hun droom in vervulling gaan: hun eigen ontwerpen in een eigen winkel én expositieruimte. Een mooiere plek - midden in het museumkwartier aan de Oudegracht in Utrecht – konden zij zich niet wensen.

jj2

Zij ontwerpen zelf hun eigen meubels en het grootste gedeelte van de productie doen zij ook zelf. Hierdoor zijn zij flexibel en kunnen maarwerk leveren. De komende tijd zal de nadruk meer gaan liggen op fineer. Niet alleen omdat hout schaars wordt en fineer een veel effectievere manier is van het gebruik van hout, maar ook omdat gelakt hoogwaardig MDF in combinatie met fineer zeer stabiel is en perfect af te werken is. Wat ten goede komt van de strakke ontwerpen.

jj3

Nu zij deze stap uiteindelijk hebben gezet, genieten zij van elk moment. Er was ook direct grote belangstelling vanuit de omgeving van de Oudegracht. Jules: ‘Veel mensen staan lang voor de ramen naar binnen te kijken. 'Soms kijken we zelf naar binnen om zo te kunnen luisteren naar de ongezouten mening van de voorbijgangers... die gelukkig altijd zeer positief is! We kunnen het zelf wel leuk vinden, maar als anderen begrijpen wat wij bedoelen, dan zijn we goed bezig’.

Jules & Jeremy volgen altijd hun eigen visie: strak, tijdloos, kwaliteit, eenvoudig en een knipoog naar andere tijden en stijlen. Het duo is met eenvoudige vormen begonnen, maar wil in de toekomst steeds meer de grenzen opzoeken van hun creativiteit. Zoals al te zien is in de inmiddels populaire Una Parte tafel, Dressoir Paris en de Farao Lamp uit de collectie. Daarnaast zijn zij zeer trots op hun HOI Magazine chair, die wereldwijd veel aandacht heeft gekregen op designers blogs en gedrukte media. Beide ontwerpers kijken vol enthousiasme naar de toekomst: ‘Er staan nog veel nieuwe ontwerpen op stapel. Ideeën in overvloed.’

Jules Ponsioen,
Jules&julesandjeremy.com
www.julesandjeremy.com

Meer meubelen