maandag 6 juni 2011

KFF: kunstige Koral tafel

Met inspirerende presentaties op de meubelbeurzen van Keulen, Milaan, New Yorik en vorige week nog 100% Design in Rotterdam, timmert KFF, het internationale designmerk uit het Duitse Lemgo, flink aan de weg. KFF maakt eigentijdse meubels voor zowel de consumenten- als projectmarkt. Nieuw in de collectie is de spraakmakende tafel Koral en de draaivariant van hun bestseller-stoel Unique.

kff1

KORAL | DESIGN KFF en formmodul
KFF was in april voor de derde keer aanwezig op de prestigieuze Salone del Mobile in Milaan. Hun kunstzinnige tafel Koral was één van de meest spraakmakende nieuwe modellen van de hele beurs. Het meest in het oog springende aspect van deze enorme tafel is het kronkelige onderstel; volledig met de hand gelast en gepoedercoat in koraalrood. Maar élke RAL-lakkleur is mogelijk. Het tafelblad van Koral is maar liefst 4 meter lang en gemaakt van 4 cm dik massief eikenhout; afkomstig van de eeuwenoude balken die zo kenmerkend zijn voor de wereldberoemde Duitse vakwerkhuizen. Het hout is gegarandeerd 250 tot soms wel 400 jaar oud en daarmee écht antiek. Het balkenhout dat geschikt is voor de tafelbladen wordt gerecycled en ontdaan van metaal en waar nodig worden de oude balkgaten gevuld. Noesten en kleine scheurtjes zijn karakteristiek voor het antieke hout en geven het blad een uniek en robuust karakter. Het hout wordt door KFF alleen geschaafd en geolied, om zo het authentieke karakter optimaal te behouden. En doordat het hout al zo oud is en dus uitgewerkt, zullen vochtigheid en temperatuur nauwelijks meer invloed hebben op het tafelblad. Elke Koral-tafel wordt genummerd en geleverd met een certificaat van echtheid.

kff2

UNIQUE | DESIGN formmodul
Eén van de bestsellers van KFF is de stoel Unique. Behalve als comfortabele stoel en armstoel, is er nu ook een draaivariant; naar keuze met of zonder aluminium armleuningen. Unique is een ogenschijnlijk simpele stoel; puur en elegant. Rug en zit lopen harmonieus in elkaar over. De brede zitting is voorzien van no-sag veren en ingeschuimd voor een merkbaar hoog zitcomfort. Karakteristiek is het met de hand gepolijste aluminium frame, dat naar wens ook met een kleurcoating uitgevoerd kan worden. Van high-end design in de (project)uitvoering aluminium met zwart leer tot extravagant met bijvoorbeeld felrode poten en rode stof. De Unique ontving reeds meerdere internationale designprijzen, waaronder de if award, de AIT Innovatieprijs en de interior innovation award. De bijpassende Unique-tafel heeft eenzelfde karakteristiek onderstel en een linoleum of gefineerd blad.

Meer meubelen

nix