donderdag 23 juni 2011

Lichtgewicht blijkt zwaargewicht

Winnaar van de prestigieuze Grand Designs Product of the Year-Award 2011 is de Flux Chair. Of eigenlijk de Nederlandse ontwerpers Douwe Jacobs en Tom Schouten.

flux 
De Flux Chair is eerst en vooral een echte wannahave voor liefhebbers van verrassend nieuw design. Het ontwerp is gebaseerd op origami. Door twee vouwbewegingen wordt een platte enveloppe plots een comfortabele stoel. Weinig ruimte en even geen extra stoelen nodig? Dan wordt deze Flux Chair weer ingeklapt en bijvoorbeeld opgehangen als kleurige muurdeco. Uitgevouwen heeft de Flux Chair precies de juiste looks en het comfort waar we zo dol op zijn!

De Flux Chair, gemaakt van polypropylene is superlicht (4,8 kg), kan tot 160 kg dragen, wordt in acht geweldige kleuren geleverd en in Nederland geproduceerd. Optioneel zijn het handige opbergsysteem waarmee zes stoelen plat tegen de muur worden opgeborgen en de kussens (in vier kleuren leverbaar). Zowel binnen als buiten is de Flux Chair een eyecather, maar bovenal een inspirerende zetel om even te genieten. Al was het maar van de verbaasde blikken van al die anderen. Zitten op een winnaar is héérlijk! Op www.fluxchairs.com is te zien hoe snel en makkelijk het kekke stoeltje zich van bouwpakket tot zetel laat omvormen.

Meer meubelen

nix