maandag 11 juli 2011

Aan tafel met Lourens Fisher

Geen enkel ander meubelstuk dan de tafel heeft op dit moment de aandacht van ontwerpers. Vooral voor het onderstel worden de meest originele oplossingen bedacht; zowel qua plaatsing, vormgeving als materialen. Lourens Fisher speelt met een tiental(!) nieuwe tafels in op de huidige meubeltrends. Alle tafels zijn helder van lijn, tijdloos en passen zowel thuis als op kantoor. En: made in Holland!

LF1 
Mork & Mindy
Sympathieke en tikkeltje eigenwijze driepoot bijzettafeltjes. Mork is wat hoger, Mindy iets lager. Leuk om onderling te combineren. De metalen constructie, in combinatie met de structuurcoating, is even simpel als krachtig. In wit en zwart.

lf2

Gallix Design
Lourens Fisher is een samenwerking aangegaan met de Franse ontwerper/ architect Vincent Gallix. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door een speels lijnenspel, in combinatie met hoogwaardige materialen. Een van de blikvangers is de glazen tafel Gerris. Er is ook een uitvoering in laminaat waarbij de poten letterlijk dóór het tafelblad lopen (salontafel Bonze). Andere items van Gallix zijn de kapstok Nestor en de lichtgewicht bijzettafels Papillon, Magpie en String. Stuk voor stuk architectonische modellen die door hun minimalistische belijning naadloos passen in de ontwerptraditie van Lourens Fisher.

lf3

Cross
Karakteristiek voor de Cross-serie is het kruisvormige onderstel van RVS. De salontafel is strak vormgegeven en heeft een heldere glasplaat van 15 mm dik. Het bijpassende bijzettafeltje heeft een blad van 10 mm dik en is er in twee maten.

lf4

Swing
De clou van dit leuke bijzettafeltje Swing zit 'm in het diagonale lijnenspel van de poten. Uitgevoerd in een structuurcoating (wit of zwart), met een solide metalen constructie, brengt de Swing meer schwung in zowel het moderne interieur thuis als pro­ject­inrichtingen. Meubelarchitectuur met een twist.

lf5

Bridge
Zowel het blad als het onderstel van de Bridge zijn gemaakt van massief hout: massief eiken of noten, of – nieuw – gestoomd eiken. Dit eiken wordt in de stoomoven mooi donkerder van kleur, tot op de kern, én tevens duurzamer. Dankzij een speciale constructie lijkt het verjongde blad te zweven. De Bridge is mooi als eet- en/of vergadertafel en verkrijgbaar in drie lengtematen. Ontwerp: Theo Beunen.

lf6

Basic
Strak en minimalistisch is de Basic een typische tafel van Lourens Fisher. En veelzijdig toepasbaar bovendien; als eettafel, keukentafel of vergadertafel. Het stabiele onderstel is van hoogwaardig RVS, het blad naar keuze in Alucompact of Color Core (een door en door gekleurd volkern-materiaal). De bijpassende salontafel heeft een blad van 15 mm dik helder glas en een RVS of in zwart of wit gepoedercoat onderstel. Puur design, zonder poespas.

Meer meubelen

nix