vrijdag 1 juli 2011

Sexy kapstokken design

Vaak wordt de kapstok in de figuurlijke vergeethoek gezet. Weinig mensen denken aan meer dan zijn functionaliteit alleen. Toch is dit voorwerp vaak het eerste wat mensen zien als ze je huis betreden. Het merk Spinder vond het daarom tijd om dit eeuwige detail op de voorgrond te brengen. Vanaf nu zal menig hal opgefleurd worden en een visitekaartje uitdragen dat je huis waardig is. Spinder gaat volop voor het kapstokken design.

spinder

Organisch kapstokken design
Spinder is voor het design van zijn kapstokken een samenwerking aangegaan met Hans Daalder. Hans is een bekend interieurdesigner, vooral zijn heldere lijnen, originaliteit en kwaliteit worden gewaardeerd.

Toch wel het meest opvallende element uit deze collectie is de Bug. De kapstok is geïnspireerd op een kever. Het designproces was, net zoals de groei van een kever, erg organisch. Daalder startte met het ontwerp van een ei en het ontwerp groeide natuurlijk verder. Er ontstond uit de vorm ook een functie en uiteindelijk was het keverachtige ontwerp het resultaat.

Zijn vleugels uitslaan zal deze kever niet doen, maar hij slaat wel zijn hoogglanzende chromen kapstokjes uit. Inderdaad, de kapstokjes zitten opgeborgen in het ‘schild’ van de kever. Het is een erg origineel kapstokken design en het ziet er hip uit! Wie liever een andere kleur kever wil, kan de Bug ook in het rood of wit bestellen.

nix