woensdag 14 september 2011

Dornbracht op Inside Design Amsterdam 2011

Dit jaar neemt Dornbracht voor de vijfde keer op rij deel aan “Inside Design”, het design evenement dat van 23 t/m 26 september wordt gehouden op IJburg, Amsterdam. De organisatie is in handen van Elle Decoration

Gedurende de afgelopen jaren heeft Dornbracht zich van verschillende kanten laten zien aan het publiek van Inside Design. Vaak was het culturele engagement van de firma de insteek voor deelname.

Afgelopen jaar was Dornbracht hoofdsponsor van de Architectendag die op 23 september werd gehouden op IJburg bij Design 020. Toen al ontdekte Dornbracht de magie van deze waterrijke wijk. Toen Elle Decoration aankondigde dit jaar Inside Design op IJburg te organiseren, was dat voor Dornbracht een soort van thuiskomen. De architectendag had als thema ‘water’ en hier ontkom je niet aan op IJburg.

Dit jaar gaat Dornbracht terug naar de kern en blijven zij heel dicht bij de Dornbracht slogan “the SPIRIT of WATER”. Water is de essentie en vormt het uitgangspunt bij de producten van Dornbracht.

24-9-2011 13-50-55

Op de huidige locatie laat Dornbracht de bezoeker op een bijzondere wijze kennismaken met haar producten. Tevens heeft zij een primeur op dit designplatform; zij presenteert er de nieuwe kranenserie Deque.

Deque wordt gekenmerkt door een streng gereduceerd vormenspel, dat tot uitdrukking komt in de platte, brede uitloop. De lage vorm dichtbij de waskom stuurt de blik daarbij naar het wezenlijke: het water en de vorm waarin het gepresenteerd wordt.

"DEQUE vertegenwoordigt de voortzetting van de vormencanon van het merk Dornbracht in een avantgardistisch design“, aldus directeur Andreas Dornbracht. 'Het unieke aan de straalsoort, die we voor deze kraan hebben gekozen, is dat we hier met afzonderlijke stralen werken, die een bijzondere, handstrelende ervaring bij het handen wassen opleveren." Opvallend bij DEQUE is het contrast: enerzijds tussen de zachte waterstroom en de strenge vorm van de kraan, anderzijds tussen de duidelijk platte uitloop en de cilindrische bedieningselementen – een formele breuk die in extreme mate duidelijk wordt bij de éénhendel mengkraan. "De natuurlijke, met een stortstraal vergelijkbare waterstraal vormt een bewust contrast met de formele strengheid en perfectie van de kraan", aldus Michael Sieger.
DEQUE is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom en mat-zwart. Het design stamt van Sieger Design, de architectuur van de DEQUE badkamer komt van Mike Meiré.

Win kaarten voor Inside Design Amsterdam

nix