vrijdag 16 september 2011

Kewlox Frost: frisse, semitransparante designkasten

De vele keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat Kewlox kasten eigenlijk altijd maatwerk kasten zijn. De keuze is zelfs nog veelzijdiger met de Frost-serie. De Frost panelen zijn gemaakt van een zeer stevig Perspex met een ‘bevroren’ uiterlijk, dat bijzondere lichteffecten creëert. Het frisse, semitransparante materiaal van deze Frost-serie geeft de zelf samengestelde Kewlox kast een uniek karakter.

Breed scala aan kasten
Uit recent onderzoek* is gebleken dat consumenten voornamelijk de voorkeur geven aan effen kleuren of materialen met een houtstructuur voor kasten in de keuken, woon- en slaapkamer. Ongeveer een kwart van hen combineert kleuren en materialen bij de samenstelling van hun kast. Een klein deel kiest voor een kast met een print. Het betreft dan vaak een oplossing voor de kinder- of studeerkamer. Door het brede aanbod van Kewlox kan aan de diverse wensen van consumenten worden voldaan.

24-9-2011 13-40-19

De panelen van de Frost-serie zijn los verkrijgbaar en bij uitstek geschikt om bepaalde delen van de kast te accentueren, bijvoorbeeld door alleen de deuren, de ladefronts of de schuifpanelen uit te voeren in Frost Perspex of door met combinaties hiervan te spelen. Frost is leverbaar in een breed geschakeerd palet van 20 kleuren en in alle afmetingen van de Kewlox kasten. De kleur van ieder afzonderlijk paneel kan zelf worden bepaald waardoor de kast geheel naar de eigen behoeften kan worden samengesteld; van warm, tot speels of heel strak.

24-9-2011 13-40-33

De officiële naam van Frost is Perspex® Frost, een gegoten materiaal die in vloeibare vorm tussen twee geëtste glazen platen wordt gegoten. Vervolgens wordt dit verhit waardoor een perfecte harde materie ontstaat met een zeer lage diktetolerantie. Het materiaal is vrij van zuren, Halogen en Bisphenol en gefabriceerd volgens de allerlaatste RoHS richtlijnen. Daarnaast wordt het restmateriaal gebruikt voor nieuwe producten en dus is Perspex® Frost 100% recyclebaar.

24-9-2011 13-40-44

Kewlox-systeem
De basis van iedere Kewlox-kast bestaat uit vier verticale hoekprofielen van staal en massief beukenhout. Dankzij dit geraamte is een lange levensduur gegarandeerd. De materialen leveren talrijke (kleur)keuzemogelijkheden op. De Frost-serie is in dat opzicht het perfecte voorbeeld van veelzijdigheid. Door het tijdloze karakter met subtiele, zelfgekozen nuances zijn de Kewlox kasten uitstekend te integreren in diverse inrichtingsstijlen en toepasbaar in iedere ruimte in huis.

Praktische oplossingen
Smal en erg breed, of juist hoog, het systeem is door zijn flexibiliteit volledig op de maat van de ruimte af te stemmen. Opgehangen of staand; alles is mogelijk. De stevigheid en duurzaamheid van het Kewlox systeem garanderen een langdurig en optimaal gebruik en zijn multifunctioneel te gebruiken. De kasten van Kewlox bieden een voordelige en praktische oplossing voor alle opbergproblemen in huis. Bijvoorbeeld als boekenkast, vitrinekast, hoekkast of ladekast en zo zijn er nog vele mogelijkheden.

Op maat gemaakte kasten zijn erg populair, uit onderzoek kwam tevens naar voren dat circa 57% van de consumenten is bereid hier meer voor te betalen dan voor een standaardkast. De percentages variëren tussen de 10% en 50% met een gemiddelde van 28% dat men bereid is meer te betalen voor een maatwerkkast.

Eenvoudig te monteren
Met de aankoop van een Kewlox kast, zijn gecompliceerde gebruiksaanwijzingen verleden tijd. Met behulp van de bijgeleverde instructie DVD legt het komisch duo Jaap en Lex op een eenvoudige manier uit hoe het beste een Kewlox kast kan worden gemonteerd. Zelfs voor personen die zichzelf als onhandig typeren, zijn de kasten eenvoudig te monteren. Er komen bij de montage geen lijm, spijkers of schroeven aan te pas, de stevigheid van de kast wordt gegarandeerd door het geraamte (de hoekprofielen en houten latten). Voor wie geen zin of tijd heeft om zelf te monteren, biedt Kewlox altijd een montageservice aan.

Meer interieur inrichting

nix