donderdag 22 september 2011

Modular on tour - Inside Design

Modular Lighting Instruments staat bekend om zijn architecturale verlichting met armaturen variërend van de klassieker ‘Nomad’ tot de meest recente hit ‘Scotty’. De eigenwijze trendsettende ontwerpen zijn wereldwijd geliefd bij (interieur-)architecten en zijn te zien in bouw- en verbouwingsprojecten van privé woningen, tuinen, horeca, kantoren en winkelinterieurs. Op IDA toont Modular een brede selectie van haar assortiment.
De ontwikkelingen op gebied van verlichting zijn volop gaande met de opkomst van de led-lichtbron. Modular heeft ledverlichting die afrekent met alle vooroordelen van led en daardoor uitstekend toepasbaar is in woonsituaties.

24-9-2011 13-35-13

Zo zijn er de Spock en de Scotty, respectievelijk een inbouw- en een opbouwarmatuur met een geheel eigen gezicht, die gebruik maken van een speciaal ontwikkelde led-schijf. Deze led-schijf is een bijzonder comfortabele lichtbron waarbij geen afzonderlijke ledpuntjes zichtbaar zijn, dus geen felle inkijk. De lichtoutput is vergelijkbaar met een 50- 75W hoogvolt halogeenlichtbron. De kleurtemperatuur van het licht is er in een prettige warme kleur en er is keuze in de bundelbreedte van de spot. Terwijl een halogeen lichtbron het na 5.000 branduren voor gezien houdt, gaat deze led-schijf nog even door tot meer dan 50.000 branduren. Oftewel een zeer duurzaam en energiezuinig alternatief voor de klassieke halogeen voor woon- en werkomgeving.

Maar ook meer gelijkend aan de klassieke halogeenarmaturen, heeft Modular inbouwspots in het assortiment zoals de Lotis led en de Mini-Multiple trimless led. Inbouwspots waarbij je het verschil bijna niet meer ziet tussen de led-versie en de klassieke halogeenversie. De vorm klopt helemaal, maar ook het lichteffect. En met een verbruik van slechts 8W en een levensduur van 50.000 uur is het zeer verantwoorde investering!
Naast deze led-armaturen is er nog altijd een breed assortiment met traditionele lichtbronnen, zoals halogeen en fluorescentie, waarvan de invulling ook steeds energiezuiniger wordt dankzij een groeiend aanbod eco-lichtbronnen.

Op Inside Design toont Modular onder de noemer ‘Modular on tour’ een ruime selectie van haar assortiment voor binnen en buiten, met de nieuwste led-armaturen en bekende klassiekers.

Meer interieur

nix