donderdag 6 oktober 2011

Unieke wandbekleding van FeranHugo Interiordesign met BN Wallcoverings

Uitgesproken sfeer in Amsterdam Manor Hotel

“Het burgerziekenhuis voerde één kruis, als Amsterdams stadsdeelkantoor kreeg het pand drie kruizen en omdat het als hotel nog meer mensen aan wil spreken, zijn er nu nog veel meer kruizen te vinden in het pand.” FeranHugo Interiordesign richtte het Eden Amsterdam Manor Hotel in, en gebruikte de kennis van BN Wallcoverings voor bijzondere thematiek aan de muren. Met als resultaat een uitnodigend hotel én een nieuwe collectie wandbekleding.

bn2

Het bijzondere pand aan de Lineausstraat in Amsterdam Oost heeft altijd een publieke functie gehad. Wat nu het Eden Amsterdam Manor Hotel is, werd gebouwd als burgerziekenhuis en fungeerde vervolgens als stadsdeelkantoor. Het hotel richt zich op de zakelijke en leisure markt, maar daar waar het ziekenhuis en later het stadsdeelkantoor zich richtte op de directe omgeving manifesteert het hotel zich nu ook verder daarbuiten. Restaurant Enoteca in het hotel oriënteert zich expliciet op de lokale bewoners waardoor er een vanzelfsprekende mix van buurtbewoners en toeristen ontstaat.

Rust en hectiek in Amsterdam
In het hotel hebben de ruimtes verschillende sferen. Rust en hectiek geven het contrast tussen de stad en het hotel weer. FeranHugo maakte gebruikt van de Suwide en Fusion collecties en ontwierp daarnaast prints die ook door BN Wallcoverings uitgewerkt zijn. “De entree is een rustgevende omgeving, vervolgens is de hectiek van de stad vertaald in het behangmotief op de gangen waarna de bezoeker op zijn kamer rust vind in een Amsterdamse setting”, aldus de interieurontwerper. “Het thema Amsterdam komt in de gangen en op de kamers terug.” In de lobby hangt een digitaal geprinte collage op vliesbehang, waarop de thema’s en afbeeldingen uit de hotelkamers te zien zijn.

Architect en ontwerpers
Voor de bijzondere prints op de muren van het Amsterdam Manor Hotel hebben BN Wallcoverings en FeranHugo nauw samengewerkt. “De ontwerpers op het designlab in Huizen hebben mijn ideeën uitgewerkt, gezamenlijk zijn we tot een prachtig resultaat gekomen”, aldus de interieurarchitect. “De ontwerpers hebben veel ervaring en beschikking over vele mooie technieken. Door korte lijnen en een leuke sfeer zijn we tot een uniek resultaat gekomen.” Tevens heeft de samenwerking geleid tot een nieuwe collectie die FeranHugo Interiordesign met BN Wallcoverings ontwerpt. Het resultaat wordt begin 2012 gepresenteerd door BN Wallcoverings.