vrijdag 28 januari 2011

Montis IMM Köln 2011

IMM Köln is weer voorbij. En er kan eindelijk na twee jaar weer gezegd worden dat sfeer in het algemeen goed, en zelfs erg positief was. De samenstelling van exposanten zowel in het beursgebouw van IMM als in het Design Post gebouw was weer van autentiek niveau en ook de presentaties waren verrassend en vernieuwend. Het vertrouwen van de winkels en de consumenten is terug! Montis heeft met haar (vaste) presentatie in Design Post ook zich van de vernieuwende en verjongende kant laten zien. Modellen als de jonge bank Fox en de draagbare bijzettafels Tor passen helemaal in het beeld van de woonkamer van de jongere stellen en gezinnen. De échte leren bank Olav met klassieke allure is daarentegen een goede nieuwe aanvulling op de ´volwassen en volgroeide´ collectie van Montis. Een Kubik bank van deze tijd.

En dan nog de hele sierlijke tafel XY, in wit gebeitst, de kleur van nu. Ook waren zonder twijfel aanwezig de Scene XXL, een fauteuil ideaal voor privacy in grote ruimtes en de relaxfauteuil Marvin, die al veel succes heeft na de introductie in 2010. 

Fox Een jonge pittige elementenbank

Fox Een jonge pittige elementenbank
Het concept bestaat uit een groep elementen met een modulair schakelsysteem. Door de identieke vorm van rug en armen kunnen de banken naadloos aan elkaar geschakeld worden. Extra lange banken, diverse maten hoekopstellingen en een chaise longue zijn de diverse mogelijkheden; hierdoor past hij in elk interieur.

Tor Een bijzettafel om mee te nemen

Tor Een bijzettafel om mee te nemen
Een bijzettafel staat vaak niet op een vaste plek, maar zwerft door het huis en staat daar waar er op dat moment het meeste behoefte aan is. TOR is ontworpen vanuit de gedachte dat een bijzettafel makkelijk verplaatsbaar moet zijn.

Olav Een moderne sofa met klassieke allure

Olav Een moderne sofa met klassieke allure
Olav is een compacte bank met een luxe uitstraling. Olav komt in luxe leer gestoffeerd het beste tot zijn recht. De dubbel gevoerde stoffering wordt doorgestikt in strakke rechte banen, die de rijk gevulde inleg benadrukken.
Het is een bankstel voor ‘alle leeftijden’.

XY Van het design alfabet

XY Van het design alfabet
Een conversatietafel waarin design en de praktische behoeften van deze tijd moeiteloos samengaan. ’XY’ is een verwijzing naar het onderstel. Het vooraanzicht van het onderstel toont een x, het zijaanzicht een y.

Scene XXL Een levendige tafereel

Scene XXL Een levendige tafereel
Scene XXL is compact maar hoog en biedt de gewenste privacy in open ruimtes. De ranke rugsteun vouwt zich rondom de hoekpunten, als een opgestoken kraag. Omdat de rugsteun rond is, kan men ongedwongen in meerdere richtingen gaan zitten zonder iets te hoeven verplaatsen.
Zijn hoge compacte zitting, zijn elegant zwierige rug en kussens maken van het model Scene XXL een levendige tafereel in grote of kleine ruimtes. Zeer geschikt voor lobby’s, publieke ruimtes en woonkamers.

http://www.montis.nl/

Miele introduceert een nieuwe Tepan Yaki

CS 1326 Y uit de Combiset-serie van Miele. De nog verder verbeterde TepanYaki CS 1327 Y zorgt voor een perfecte, gelijkmatige warmteoverdracht op de ingrediënten en heeft twee warmtecircuits. Bovendien zijn het grilloppervlak en het oppervlak van de kookplaat samengevoegd tot één geheel. Ook kunnen vet en vloeistoffen nog gemakkelijker verwijderd worden door de rondom verbrede opvangrand.Miele stellt neues Tepan Yaki vor

Een professionele kookomgeving
De TepanYaki is een traditioneel Japanse roestvrijstalen kookplaat, waarop allerlei ingrediënten als visfilets, vlees en groente snel kunnen worden gegrild, omdat zij direct op de verhitte roestvrijstalen plaat worden gelegd. Door de intensieve contactwarmte hoeven de ingrediënten maar kort gebraden te worden en ontwikkelen zich heerlijke aroma's. Als afzonderlijk element kan de TepanYaki CS 1327 Y met de andere Combiset-elementen van Miele worden gecombineerd tot één professionele kookomgeving, geheel afgestemd op zijn of haar persoonlijke wensen.

Perfecte warmteoverdracht
Ten opzichte van het voorgaande model gebruikt Miele voor de TepanYaki CS 1327 Y een uit meerdere lagen bestaand materiaal met één roestvrijstalen oppervlak. Dit resulteert in een perfecte, gelijkmatige warmteoverdracht op het eten. Bovendien is de TepanYaki CS 1327 Y voorzien van twee warmtecircuits, zodat bijvoorbeeld vooraan de kookplaat met grote hitte gewerkt kan worden, terwijl het eten dat al klaar is, op het achterste gedeelte van de roestvrijstalen kookplaat warm gehouden wordt.

Het grilloppervlak en het oppervlak van de kookplaat zijn samengevoegd tot een geheel. Tevens is de opvangrand rondom de TepanYaki-kookplaat breder gemaakt, zodat vet en vloeistoffen gemakkelijker verwijderd kunnen worden en handiger schoon te maken zijn.

Designlijn
Het design van de TepanYaki CS 1327 Y is afgestemd op de andere 17 Combiset-elementen van Miele. Alle afzonderlijke elementen hebben met elkaar gemeen dat de basis wordt gevormd door een hoogwaardig roestvrijstalen omlijsting, van waaruit de diverse kookelementen met hun verschillende functies worden opgebouwd. Een opvallend kenmerk is het licht naar de gebruiker toe gebogen roestvrijstalen bedieningspaneel met knoppen van hoogwaardig roestvrij staal. Alle elementen zijn voorzien van melders die in maximaal drie standen informatie geven over de gebruiksstatus van het apparaat.

De vernieuwde TepanYaki CS 1327 Y is verkrijgbaar vanaf € 2.499,00 inclusief BTW*

donderdag 27 januari 2011

DECOoh! houdt de vinger aan de pols.

DECOoh!, de verrassende vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie, heeft van 6 t.e.m. 9 februari 2011 afspraak met de trendstyles en kleurenpaletten van 2011. Design door aanstormend talent of door gevestigde namen: het is allemaal te zien in Brussels Expo. Benieuwd? Prima! Zet dan alvast de eerste stap en registreer op www.decooh.eu . U kunt er de klok rond nieuwigheden ontdekken en zelf uw stem laten horen bij de DECOoh! Connoisseurs, de online poll voor hedendaags design.

deco_110106_GilMolho_copyright-photo-Lisa-Klappe

 

www.decooh.eu

Terug van weggeweest de ouderwetse buisstoel

De Buisstoel is een echte designklassieker, door zijn in het oog springende ontwerp heeft de buisstoel decennia lang alle modegrillen weten te trotseren. De buisstoel staat bij opa op de studeerkamer en bij zijn kleindochter in de studentenkamer. Natuurlijk zijn de kleuren wel met hun tijd meegegaan waardoor onderstaande buisstoelen een fris karakter hebben. Helaas worden buisstoelen vaak door prestigieuze meubelmakers geproduceerd waardoor de prijs erg hoog is. Lil.nl heeft daarom deze buisstoelen voor u geselecteerd vanwege hun vriendelijke prijs en goede kwaliteit.

image

Prijs 118 euro. Inclusief verzendkosten.
Afmeting: 48 x 48 x 85 cm (B x D x H)

www.lil.nl

Meer meubelen

Tuinmeubeltrends 2011

sphere-vrijstaand-web

De Sphere van One to Sit, een uniek bewegend loungemeubel gevuld met water. In Nederland ontworpen en geproduceerd !

Bitta-club-armchair

De Bitta serie ontworpen door Rodolfo Dordoni voor Kettal uit Spanje

Luxembourg-table-2-x-1-mtr.

Sixties-loungestoel Banc-Pascal-Mourgue

Van Fermob uit Frankrijk;  de nieuwe Luxembourg tafel 2 x 1 meter, de Sixties loungestoeltjes, een prachtig vormgegeven Bank van Pascal Morque en niet te vergeten 4 nieuwe kleuren !

http://www.dacks.nl


Meer tuinmeubeltrends 2011

Upside down

Deze stoel is gemaakt uit een stuk van een (omgekeerde) wilg. Het zitvlak en de rugleuning zijn gehouwen uit de knot van de wilgen de poten van de stoel zijn gevormd door de aanwezige takken bij elkaar te brengen.
Tijdens het constructie proces is er met de vorm en de grilligheid van dit natuurlijke materiaal meegegaan zonder het al teveel toevoegen van de menselijke handelingen.

Upside-down--01,-www.floriswubben.nl

Zoals een beeldhouwer een sculptuur in een stuk steen ziet, zag Floris Wubben een zitobject in een wilg. Vandaar ook de samenwerking met beeldend kunstenaar Bauke Fokkema welke de zitting met hamer en beitel uit de boom haalt.

www.floriswubben.nl

Geef krul aan je interieur

De sympathieke ontwerpster Maroeska Metz is verrassend veelzijdig. We kennen haar allemaal van haar lampen en meubels, maar ze ontwerpt ook prachtige sieraden en nu ook een Home-collectie, bestaande uit een vaas, cappuccino- en espressokopjes en een kaasschaaf. Allemaal door ambachtelijke vakmensen met de hand vervaardigd. En: natuurlijk direct herkenbaar aan haar originele handschrift met de bekende krul.
De eivormige Tulpenvaas is gemaakt van porselein, met daarover een transparante glazuurlaag. Dankzij de 13 ‘tuitjes’ nodigt deze vaas uit tot creatief bloemschikken.

2185-j-b

Ook de cappuccino- en espressokopjes zijn handgemaakt van porselein, in een beperkte oplage. Het krullerige handvat geeft nét de juiste swung aan de kopjes. De sierlijk vormgegeven kaasschaaf heeft een heft van zwaar verzilverd messing en is een sieraad op elke tafel.

Advies verkoopprijs: Vaas € 220,00, Cappuccinokopjes € 125,00 (per 4 verpakte), Espressokopjes € 49,50 (per 2 verpakte), kaasschaaf € 150,00.
Verkoop- en productinfo: Maroeska Metz B.V., tel: +31 (0) 75.640.72.75 of kijk op www.maroeska.com.

maandag 24 januari 2011

Maak je wand uniek met Designwall

Crazy Birds is één van de bijzondere behangen van Designwall. Designwall biedt ontwerpen van gerenommeerde internationale ontwerpers. En omdat ieder opdrachtgever en elke muur anders is, maakt Designwall per opdracht een uniek ontwerp.

desingwall

Designwall biedt een collectie behang met bijzondere dessins voor de hospitalitymarkt. Behang van Designwall valt op door de customized dessins, de kleuren en de krachtige ontwerpen van vooraanstaande ontwerpers en architecten. Bijzondere behangen die aan de afmetingen van de wand worden aangepast. De opdrachtgever werkt samen met de ontwerper aan het eindresultaat. Hierdoor is iedere toepassing uniek. Het populaire costumized behang Birds is in verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar net zoals het behang William (gebaseerd op een dessin van William Morris uit de Arts&Crafts beweging van rond 1880).

Designwall levert ook behangen die op de rol kunnen worden besteld. Binnenkort komt in die collectie het behang Crazy Birds uit. Een behang met zorgvuldig gedetailleerde en kleurige vogeltaferelen. Kijk voor alle behangen en specificaties op www.designwall.nl

Meer wanddecoratie

TuinIdee 2011 | WIN KAARTEN

Met de lente beginnen de groene vingers van vele tuinbezitters weer te kriebelen.  Toe aan een nieuw tuinontwerp of extra aandacht voor de planten nodig na de barre winter? De beurs TuinIdee, 24 tot en met 27 februari in Brabanthallen 's-Hertogenbosch,  biedt de oplossing en vormt het toneel voor alles wat met tuinieren te maken heeft. Projectmanager Carinha Uytterhoeven:
 

"De beurs biedt met het TIPplein en Kwekersplein een breed scala aan handvatten voor elke tuinder. Inspiratie opdoen? Bezoek de Voorbeeldtuinen of BalkonIdee en ontdekhoeveel uit iedere vierkante meter tuin te halen is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat TuinIdee te bieden heeft."

Kaarten winnen? Klik hier

dinsdag 18 januari 2011

Miele toont opvallende noviteiten op LivingKitchen

Miele zal van maandag 17 tot en met zondag 23 januari 2011 aanwezig zijn op LivingKitchen in de Koelnmesse te Keulen (Duitsland). Op een opvallende, kubusvormige stand toont Miele haar nieuwste inbouwapparaten, toonaangevende designs en een aantal bijzondere introducties.

2010-176_Grafik_1

Toonaangevende designs
De opvallende, kubusvormige stand van maar liefst 720 vierkante meter staat voor de eigenschappen soliditeit en duurzaamheid, die ook aan de Miele-producten toegeschreven worden. Het overheersende thema op de stand is de veelvoud aan designs bij inbouwapparaten. Zo zijn er verschillende combinaties te zien met onder andere de oven, combi-stoomoven en koffieautomaten van Miele in verschillende designs: zwart, wit, roestvrij staal en ‘FIRE & ICE’. Deze laatstgenoemde designserie is ontwikkeld voor exclusieve woonstijlen, waarbij Nederland zich vooral toespitst op de koele uitstraling van de ICE-serie.

20000070519 
Hoogwaardige designlijnen
Miele toont op LivingKitchen een aantal hoogwaardige designlijnen op het gebied van afzuigkappen, waaronder de nieuwe eilandschouwafzuigkap DA 7000 D en de nieuwe wandschouwafzuigkap DA 7090 W. Deze afzuigkappen zijn speciaal ontwikkeld voor luchtcirculatie en blinken uit door het exclusieve design en een zeer goede geurreductie.

Netwerk van huishoudelijke apparaten
Tot slot zal Miele op LivingKitchen een netwerk van intelligente huishoudelijke apparaten tonen, die geschikt zijn voor smart-grid: was- en droogautomaten en afwasautomaten, die herkennen, wanneer de energie het gunstigst is en dan automatisch starten. Bovendien biedt Miele de mogelijkheid deze huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld via iPhone of iPad, te controleren en aan te sturen (‘InfoControl Plus’). Desgewenst worden fouten in de bediening of andere storingen zelfs automatisch aan het servicecentre van Miele doorgegeven, dat de bezitter van het apparaat hierover per e-mail informeert en een oplossing biedt (‘InfoService’).

Over Miele en LivingKitchen
Het unieke, internationale keukenevenement LivingKitchen vindt dit jaar voor de eerste maal plaats en loopt parallel aan IMM Cologne 2011. Zowel keukenprofessionals als consumenten kunnen hier terecht voor keukens, inbouwapparaten en keukenaccessoires. Meer informatie over LivingKitchen vindt u op www.livingkitchen-cologne.com.

Meer keukentrends 2011

Monty – Roderick Vos | Noviteiten IMM Keulen 2011

Een tijdloze familiebank met een uitnodigend karakter. Wat opvalt is de uitgekiende verhouding tussen rug, zitting en armen. Mooie details zijn de schuine inkepingen tussen armen en zit en de gietpootjes uit één stuk. Roderick Vos: 'Voor mijn eerste bank voor bert plantagie heb ik gekozen voor ronde, vrouwelijke vormen; zacht en uitnodigend. De bank is mooi strak gestoffeerd en heeft en sympathieke uitstraling.' In Keulen presenteert bert plantagie een extra brede 3-zits uitvoering en een royale hoekopstelling met chaise longue.

Monty06

bert plantagie & Roderick Vos | Noviteiten IMM Keulen 2011

bert plantagie heeft voor de nieuwe modellen van 2011 samengewerkt met enkele internationaal gerenommeerde ontwerpers, waaronder Roderick Vos, Simon Pengelly, Stefan Steenkist, Teun van Zanten en Hans Daalder. Banken, relaxfauteuils, tafels en eetkamerstoelen; niet eerder bracht bert plantagie zóveel nieuwe modellen op de internationale meubelbeurs in Keulen.

Twee Nederlanders uit de interieurbranche, afzonderlijk van elkaar op zoek naar ontspanning en inspiratie op Bali. Eén toevallige ontmoeting heeft ervoor gezorgd dat gevierd meubelontwerper Roderick Vos en succesvol meubelproducent bert plantagie hun krachten hebben gebundeld. In Keulen presenteren zij samen een technisch uitzonderlijke stoel (Reply) én een juweel van een bank (Monty).

Reply06 
Reply – Roderick Vos
Een technisch hoogstandje: deze stapelbare stoel uit één stuk, opgebouwd uit verschillende lagen verlijmd beukenfineer. Een hedendaagse interpretatie van de bekende plywood keukenstoeltjes uit de zestiger jaren. Roderick Vos: 'Voor mij is een houten stoel uit één stuk het summum op het gebied van machinaal meubelontwerpen. We hebben verschillende experimenten uitgevoerd om deze unieke stoel te produceren, waarbij rug, zitting én poten in een en hetzelfde persproces gevormd zijn. De grootste uitdaging zat 'm in het verkrijgen van de juiste onderlinge verhouding van druk en hitte tijdens het persproces, zodat de driedimensionale vormen van zitting en rug gecreëerd konden worden, zonder dat het hout zou scheuren. Het eindresultaat is zowel in technisch als esthetisch bijzonder geslaagd. Functionaliteit, comfort en charisma gaan hand in hand.'

Wishbone tafel bekroond met Red Dot Award

De Wishbone is het werk van het Deens designer duo Busk+Hertzog.
De ontwerpen van Busk+Hertzog worden gezien over de hele wereld.
Van grote internationale vliegvelden tot de spelers lounge van voetbalclub Chelsea.Verscheidene producten zijn permanent zichtbaar in het "Danish Museum of Art and Design".

Wishtable72dpi

De tafel kan toegepast worden in de woonkamer, slaapkamer of hal, naast zakelijke toepassingen bij hotels en restaurants
Wishbone tafels worden geleverd in 45 cm of 65 cm hoog in de kleuren zwart, wit, groen of rood.

Prijzen vanaf € 296,00

Agent voor Nederland: Hardbrass – Barneveld

www.frostdesign.nl

dinsdag 11 januari 2011

AEG introduceert eerste keukeninbouwapparatuur ‘app’ voor de iPad

De Nederlandse AEG organisatie heeft een applicatie voor de iPad ontwikkeld die je aan de hand meeneemt bij de zoektocht naar de perfecte invulling van de keuken. Hiermee is AEG de eerste producent van keukeninbouwapparatuur in Europa die een officiële iPad applicatie heeft. Dankzij de multimediale ondersteuning en handige extra informatievensters krijg je met deze app een kijkje in de keuken van AEG. Bovendien geeft hij inzicht in de innovatieve technieken en de mogelijkheden van de AEG apparatuur. De applicatie is gebaseerd op de Nederlandse brochure van de AEG keukeninbouwapparatuur. De app is ten behoeve van een goede leesbaarheid alleen geschikt voor de iPad en vanaf nu gratis beschikbaar in de iTunes App Store. De app is te vinden onder de naam ‘AEG Keuken Inbouwapparaten 2011’.

aegapp1

Download de keukeninbouwapparatuur app hier.

‘Een tweede leven voor gebruikte reclamedoeken; tassen met een verhaal!’

CUTADOUT introduceert met trots het initiatief om gebruikte reclamedoeken een tweede leven te geven. De MEGA reclamedoeken, die ooit zijn ingezet als groot formaat reclame, worden vermaakt tot stoere ‘shoppers’.

De CUTADOUT shoppers zijn elk uniek, duurzaam, custom branded en gelabeld met een eigen QR-Code. Nieuwsgierig naar de herkomst van de shopper? Scan met je smartphone de QR-code en je wordt gelinkt naar de foto van het originele reclamedoek op de CUTADOUT Facebook page.
De hippe shoppers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn te bestellen via www.cutadout.com.

cutadout

Bosch introduceert kokenmetgemak.nl

De feestdagen zijn voorbij en we hebben even de buik vol van al dat uitgebreide koken en tafelen. Terug naar het koken van de dagelijkse hap. Recent onderzoek toont aan dat we hiervoor niet al te lang achter het fornuis willen staan: 40% van de Nederlanders bereidt zijn maaltijd tussen de 10 en 30 minuten. Voor deze snelle koks lanceert Bosch de website kokenmetgemak.nl. Op deze site komen alle voordelen aan bod die het koken op inductie biedt. Dat is ook meteen te zien aan de hand van kookvideo’s waarin lekkere maar snel te bereiden recepten worden klaargemaakt!

Uit het onderzoek blijkt ook dat de gewone Hollandse pot nog altijd favoriet is. Zo zegt 62% van de Nederlanders vaak een gerecht met als basis aardappelen te bereiden, waarvan 13% het zelfs bijna elke dag op tafel zet. De snelle koks concentreren zich daarbij vooral op het hoofdgerecht. Roerbakken (85%) en wokken (77%) scoren bij hen hoog.

kokenmetgemak.nl

Snel + gemak + efficiënt = koken met inductie
Wat minder bekend is, is het feit dat koken met inductie heel veel kookgemak oplevert. Daarom legt Bosch op de site kokenmetgemak.nl alle voordelen van koken met inductie uit en combineert die met inspirerende snelle gerechten voor elke dag. Van elk recept is een kookvideo te zien die bewijst dat ze echt snel en gemakkelijk te bereiden zijn op inductie. De recepten zijn te downloaden of via Hyves, Twitter of Facebook door te sturen naar vrienden of bekenden.

De voordelen van inductie
Koken met inductie is dé kooktechniek van nu waarin gemak, snelheid, duurzaamheid en flexibiliteit centraal staan. Bovendien is na het koken de kookplaat heel snel schoon te maken omdat niets kan inbranden. Even een doekje erover en klaar. Een belangrijk voordeel voor die 70% van de Nederlanders die bijna dagelijks zijn kookplaat na het koken schoonmaakt. Dan is het wel zo fijn als dat karweitje niet teveel tijd in beslag neemt. Bosch geeft bij zijn nieuwste inductiekookplaten ook nog een nieuwe dimensie aan flexibel koken. Want met zijn FlexInductie-kookplaten, die zijn voorzien van zogenaamde flex-zones, maakt het niet meer uit hoe groot of juist hoe klein de pannen zijn die worden gebruikt.

Energie-efficiënt en flexibel koken
De FlexInductie-kookplaten van Bosch hebben namelijk een veelzijdige kookzone van 40 x 20 cm die uit twee delen bestaat. Beide kunnen afzonderlijk worden gebruikt (standaard modus) of worden gecombineerd tot één groot kookvlak (flexibele modus). Kleine en grote pannen kunnen achter elkaar of naast elkaar worden geplaatst. In de flexibele modus wordt de gehele kookzone gelijkmatig verwarmd. De warmte wordt echter alleen daar overgebracht waar het nodig is: in de pan. Snel en daardoor energie-efficiënt. Afhankelijk van het model, is de FlexInductie-zone aan de linkerkant van het kookgedeelte geplaatst of vormen beide helften een dubbele zone. In het voorjaar van 2011 introduceert Bosch bovendien een XXL-model met tussen twee FlexInductie-zones een extra cirkelvormige centrale zone.

www.kokenmetgemak.nl

Gezocht: 'Ster van de strijktafel'

BRABANTIA opent 2011 met nieuwe ontwerpwedstrijd

Op 11 januari lanceert Brabantia een nieuwe “Strijk met stijl”-wedstrijd in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Met 1100 inzendingen was de vorige editie een schot in de roos. Dat succes lijkt Brabantia zeker te zullen evenaren, want nu kunnen ook niet-deelnemers stemmen op hun favoriete ontwerp.

Van 11 januari tot 10 april 2011 roept Brabantia creatievelingen op om een origineel en persoonlijk design voor een strijktafelhoes te ontwerpen. Ook nu liggen er voor de winnende inzendingen mooie prijzen klaar in elk van de vier Europese landen. Maar de ultieme droom is weggelegd voor het internationaal winnende ontwerp, en dat kan er maar één zijn. Die winnaar ziet zijn ontwerp in productie gaan en in winkels over heel Europa te koop worden aangeboden.

ontwerp2010

Winnend ontwerp 2010 van Joran van der Haar 'Love Ghent'

Communication Manager Anne Slaats: “Na de talloze enthousiaste reacties konden we een nieuwe wedstrijd niet blijven uitstellen. Onze bedoeling, de creativiteit te stimuleren en op een speelse manier het ‘strijkleed’ te verlichten, was zeker bereikt. Bovendien waren we overdonderd door de kwaliteit van veel ontwerpen en was het heel moeilijk om te kiezen. Daarom kunnen de deelnemers nu ook hun netwerk mobiliseren om voor hen te stemmen.”

Strijkmetstijl.nl
Op deze website kan iedereen vanaf 11 januari 2011 terecht voor alle wedstrijdinfo, inschrijvingen, reglement, enz. Deelnemen gaat eenvoudig en snel, voor beginners én gevorderden. Zo kan je een eigen ontwerp maken via het zeer toegankelijke Picnik op de site of kunnen de gevorderden zich uitleven in Photoshop, GIMP, Paint of een ander beeldverwerkingprogramma, en dat via de site uploaden.

Gevarieerde prijzenpot
Naast de internationale winnaar liggen er voor de 10 beste inzendingen in elk land voor 75 tot 500 euro aan Brabantia- producten te wachten. En ook de ‘stemmers’ blijven niet in de kou staan: elke 100ste stemmer krijgt een handig Brabantia vouwplankje opgestuurd.

Meer info: Strijkmetstijl.nl | Meer wonen, interieur & design

maandag 3 januari 2011

Vrolijkste bloem van Nederland

Tulpen maken blij
Van januari tot en met eind april is het tulpentijd. De vrolijkste bloem van Nederland is dan weer volop verkrijgbaar in haast alle kleuren en vormen. Van een zogenaamde winterdip kan geen sprake zijn… tulpen maken blij!

34464_10cm

Vrolijkste bloem van Nederland
Het is bekend dat bloemen vrolijk maken, maar dit geldt in extra sterke mate voor tulpen. Volgens bloemisten komt dit vooral door het ijzersterke voorjaarsimago van de bloem. Onderzoek van het Productschap Tuinbouw heeft daarnaast aangetoond dat de tulp extra positieve associaties heeft: kleurrijk, vrolijk, typisch Hollands en niet duur. De vrolijkste bloem van Nederland dus!

Verrassende show
Tulpen brengen elke vaas in een feeststemming. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas. De bloemen ogen daarom nooit statisch of stijfjes. Knalroze, dieppaarse, vuurrode of fluoriserend gele tulpen stelen de show. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de grillige parkiettulp, de stijlvolle leliebloemige of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje in de vaas. Als cadeau gooit een bos vrolijke, gemengde tulpen hoge ogen!

Oerhollands
Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de tulp toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tijdens de tulpentijd (januari tot en met april) worden er op de Nederlandse bloemenveilingen zo’n 1,7 miljard stuks verkocht die naar meer dan 100 landen geëxporteerd worden. Na Nederlanders zijn Fransen, Duitsers en Britten het meest gek op tulpen.

Kijk voor meer informatie over tulpen op www.bloembollencentrum.nl